Gólyáknak

Sziasztok!

Örülünk, hogy sikerrel vettétek az érettségi és az egyetemi felvételi akadályait, és hogy nemsokára ti is egyetemi polgárok és a BME Természettudományi Karának hallgatói lesztek. Remélem mindannyiótokkal találkozunk majd a Gólyatáborban és a Felkészítő Hét programjain is ott lesztek majd. A TTK az Egyetem legkisebb kara, így fontos, hogy ismerjétek a felsőbbéveseket és egymást, hiszen ez az, ami be fogja aranyozni egyetemi éveiteket.

Az egyetemen a legfontosabb információs csatorna az email, így figyeljetek arra, hogy az általatok megadott email fiókot minél gyakrabban (jobb esetben napi egyszer) megnézzétek. Emellett sokmindenről értesülhettek a Hallgatói Képviselet (HK) Facebook oldaláról is.
Erről bővebben olvashattok, az itt található cikkben, amely minden számotokra fontos hírcsatornát bemutat.

Ezt a lapot nektek készítettük és a számotokra fontos, aktuális hírekkel fogjuk feltölteni egyetemi tanulmányaitok megkezdéséig.
Ajánljuk, hogy ezt is figyeljétek!

Kollégium

Gólyatábor

Szociális pályázatok

Az elsőéves Matematika vagy Fizika BSc hallgatók kollégiumi férőhely pályázatánál szociális helyzetüket, és felvételi pontszámukat vesszük figyelembe, tehát a kollégiumba bekerülni szociális rászorultság, vagy jó tanulmányi eredmények alapján lehet.

Akik kollégiumi férőhelyre szeretnének pályázni, először a https://kefir.bme.hu címen kell jelentkezniük augusztus 3-18. éjfél között.

Szociális helyzetetek felmérésére 2017. augusztus 13-ig adhattok le pályázatot a https://szoc.sc.bme.hu oldalon. A hiányosnak ítélt pályázatoknál hiánypótlásra augusztus 17-ig van lehetőségetek.

A kollégiumi felvételi előzetes eredménye augusztus 21-én, a végleges eredmény pedig augusztus 23-án kerül fel a TTK HK honlapjára http://hk.wigner.bme.hu

Elsőéves hallgatónak számít mindenki, aki 2017 szeptemberében kezdi meg tanulmányait az adott képzésen.

A szociális helyzet felméréséhez szükséges igazolásokat elektronikus formában hiánytalanul fel kell tölteni, ezek személyes bemutatására 2017 szeptemberében kerül sor, tehát az eredeti példányokat minden esetben meg kell őrizni.

Felhívjuk továbbá a figyelmeteket, hogy amennyiben a feltöltött igazolások adattartalma nem felel meg a valóságnak, vagy azok eredetiségét nem tudjátok felszólításra, kétséget kizáróan igazolni, úgy a hallgató ellen fegyelmi eljárást kezdeményezünk, amely a kollégiumból való kitiltást, és a szociális ösztöndíj megtagadását vonhatja maga után!

A feltöltendő igazolások listája az BME ESZR Letöltések menüpontja alatt  olvasható.

További kérdéseiteket a  ttk_szocialis_bizottsag@lists.ktk.bme.hu címen tehetitek fel.

Kedves Gólyák!

Sok szeretettel meghívunk Titeket a BME TTK hivatalos gólyatáborába.
A helyszín a napsütötte Balatonlelle. A jegyek már kaphatóak a http://www.bmejegy.hu/ oldalon. A jegyeket érdemes minél előbb megvenni, ugyanis a helyek száma korlátozott.

További infók: http://goo.gl/eDmtd4.

Várunk Titeket! Ezt az élményt kár lenne kihagyni!

Felhívjuk figyelmetek, hogy a Szociális ösztöndíjra, és Alaptámogatásra pályázni  a https://szoc.sc.bme.hu oldalon tudtok, már most is! A pályázati kiírások és a dokumentum a szükséges igazolásokról megtalálható az említett oldal Letöltések menüpontja alatt. Az esetleges problémák elkerülése érdekében nyomatékosan kérjünk mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el az említett dokumentumokat!

Első éves hallgatók esetén a kollégiumi férőhelyeket nagyobb százalékban szociális helyzet alapján osztjuk ki, ezért annak aki kollégiumba is szeretne jelentkezni mindenképpen ajánljuk, hogy adjon le szociális pályázatot is!

A szükséges igazolásokat  augusztus 13-ig kell hiánytalanul feltöltenetek a rendszerbe, és leadni a pályázatot. Ezen igazolások eredeti példányait hozzátok magatokkal a gólyatáborba, hogy elbírálhassuk azokat, és ha szükséges felhívhassuk figyelmetek a hiányosságokra. Ezen hiányosságokat augusztus 18-ig lesz időtök pótolni.

Akik nem kívánnak kollégiumi elhelyezést kapni, csak a rendszeres szociális ösztöndíjra, illetve az alaptámogatásra pályáznak, azok ezt megtehetik augusztus 27. éjfélig.

Kérdéseiteket a ttk_szocialis_bizottsag@lists.ktk.bme.hu e-mail címen tehetitek fel.