BME Alfa

Online gyakorlófelület matematikából és fizikából.

Tehetséggondozó mérési szakkör

2018. ősz. Tudjuk, hogy sok fizikában tehetséges diáknak nem adottak a lehetőségek, hogy a fizika OKTV döntők mérési feladatait saját iskolájában elvégezhesse. Ezért indítottuk a Tehetséggondozó mérési szakkört

ScienceCamp

2018 július 15-21.

Célja a fizika, a matematika sokszínűségének, más tudományterületekhez kapcsolódásának bemutatása. Az egyetemi működés, a hallgatói élet bemutatása, közelebb hozása a programok megvalósításában résztvevő egyetemi hallgatókon keresztül.

Reaktorlátogatás

Középiskolai csoportoknak korlátozott számban egyedi bejelentkezés alapján lehetőséget nyújtunk arra, hogy meglátogassák a Nukleáris Technikai Intézet Oktatóreaktorát, amely közép európai szinten is egyedülálló.

Kísérleti bemutatók

Härtlein Károly, a BME Fizikai Intézet népszerű oktatója rendszeresen tart látványos kísérleti bemutatókat. Érdemes ellátogatni hozzánk, vagy megnézni a honlapunkon a korábbi bemutatókról készült videókat!

mateFIZIKA

2018. február 16. Praktikus műegyetemi felkészítő: fizika matematikával és kísérletekkel. A matematikát és a fizikát együtt tanítjuk: vagy egy fizika téma kidolgozása kapcsán kerülnek elő különböző matematikai módszerek, vagy egy matematikai eszköz használatát mutatjuk meg a fizika különböző területein

Nobel-díjas kísérletek középiskolásoknak

2018. ősz. Mérési szakkör középiskolásoknak, melyen modern, Nobel-díjakhoz kapcsolódó témákban végezhetnek kísérleteket saját kezűleg.

Matematikaverseny

2018. január 15.  Célja, hogy pontverseny formájában minden középiskolás számára segítsen a matematika gyakorlásában és az érettségire való felkészülésben.

Kari Nyílt Nap

2018. ősz. Ennek alkalmával színes szakmai programok keretében mutatjuk be a karon folyó munkát. Felvillantunk olyan témákat a fizika, matematika és a kognitív tudományok területéről, amelyekkel a középiskolások nem találkozhatnak a tanulmányaik során.

Iskolalátogatás

Tapasztalataink alapján a képzéseinkről való tájékoztatás legjobb formája a személyes találkozás. Iskolalátogatás után érdeklődjön a modos.david@ttkhk.bme.hu címen.