Szociális ösztöndíjak

Az Budapest Műszaki Egyetemen több pályázat létezik a szociálisan rászoruló hallgatók támogatására. A Diákközpont alá tartozó pályázatok:

–         Bursa Hungarica Ösztöndíj: A BME kirendeltsége

–         Fogyatékkal élő hallgatók támogatása

A BME-n bevezették az egységes szociális rendszert (továbbiakban ESZR), melyet az Egyetemi Hallgatói Képviselet felügyel. Az ESZR-en keresztül a következő pályázatokra jelentkezhetsz:

  •  Rendszeres Szociális Támogatás
  •  Felhasználás Kollégiumi Felvételihez
  • Demján Sándor Kiegészítő Ösztöndíj
  • Kollégiumi díjtámogatás
  • Alaptámogatás

Az érvényes pályázathoz a szükséges igazolásokat a pályázó a Hallgatói Képviselet által meghirdetett időpontokon a HK irodában köteles bemutatni, vagy meghatalmazottjának bemutatnia.

Ez alól csak a kollégium férőhelyre jelentkező leendő hallgatók kivételek, akik az előre meghirdetett határidőig postán kötelesek beküldeni.

Rendkívüli Szociális Támogatás az EHK által kezelt pályázat célja a hallgatók szociális helyzetének váratlan romlásának mérséklésére. A pályázati kiírás és adatlap itt található.

Szociális helyzetedet figyelembe vetetheted a kollégiumi férőhely igénylésekor. Részletesebb információt a kollégiumi férőhely pályázat menüpont alatt találsz.

A szociális pályázatokkal kapcsolatos bármilyen kérdéssel írjatok a ttk_szocialis_bizottsag@lists.ktk.bme.hu e-mail címre!