Aktuális híreink röviden összefoglalva:

  1. TTK Sportnap
  2. BME Fizikaverseny
  3. König Matekverseny
  4. Rendezvényszervező ösztöndíj eredmények
  5. Kar Kiváló Hallgatója pályázat
  6. Kari Publikációs Ösztöndíj pályázat

1. TTK Sportnap

Várunk Titeket május 5-én egy egész napos sportolásra a BME Sportközpontba, a BME Sporttelepre és a Kármán Tódor Kollégiumba. Ezen a napon dékáni szünet lesz.

A nap folyamán lesz lehetőségetek csapatban megmérettetni a foci és kosár tudásotokat egymással és a kar oktatóival, csocsózhattok a barátaitokkal, kipróbálhatjátok a jógát, vagy akár a sörpong bajnokságon is tarolhattok.

Az esemény linkjét itt találjátok.

2. BME Fizikaverseny

A Wigner Jenő Szakkollégium idén is megrendezi a BME Fizikaversenyt, ahová sok szeretettel vár minden hallgatót. A versenyen lehet indulni külön fizikus és nem fizikus kategóriában, a legjobban teljesítő versenyzők értékes könyv utalványokban részesülhetnek. A versenyen elsősorban olyan feladatokra lehet számítani melyek nem annyira tárgyi tudást, mint inkább a problémamegoldó képességet igényelnek. A részvétel előzetes regisztrációt nem igényel, a verseny adatai:

Időpont: április 26. 17:00-19:00
Helyszín: E205-ös terem

3. König Matekverseny

Idén tavasszal is lesz összegyetemi BME-s matekverseny. A versenyen a BME minden nappali tagozatos hallgatója részt vehet, az értékelés és díjazás során több különböző (szak és évfolyam alapján körülhatárolt) kategória is felállításra kerül. A verseny célja kevéssé a nagy ismeretanyag, inkább a találékonyság és a logikai képességek, a bizonyítási erő jutalmazása. A feladatsor 10 elgondolkodtató problémát tartalmaz; a 4 feladatot megoldó hallgatók általában már az I. díjkategóriába esnek. (Csak azért van kitűzve 10 feladat, hogy mindenki kiválaszthassa a számára rokonszenvesebb témákat – lett légyen az analízis, algebra, geometria, kombinatorika, számelmélet, valószínűségszámítás, stb).

A verseny pontos koordinátái: 2022. május 3. (kedd), 14:15 – 18:00, CH épület, CHFMAX terem.

További információk, példa feladatsorok az alábbi linken találhatóak.

4. Rendezvényszervező ösztöndíj eredmények

Kikerültek a rendezvényszervező ösztöndíj 2022. március 1. és 2022. március 31. közé eső időszak eredményei, amit az alábbi linken érhettek el.

5. Kar Kiváló Hallgatója pályázat

Kiírásra került a Kar Kiváló Hallgatója pályázat a 2021/22. tanévre.
A Kar Kiváló Hallgatója kitüntetést a kiváló tanulmányi és egyéb szakmai, tudományos munkát végző hallgatók nyerhetik el. Az ösztöndíjat évente legfeljebb öt fő kaphatja meg. A pályázattal kapcsolatban a HK javaslata alapján a TTK Kari Tanácsa hoz döntést.

A pályázati felhívás és a pályázáshoz szükséges adatlap a honlapunkon található.

Leadási határidő: 2022. június 5. 23:59

6. Kari Publikációs Ösztöndíj pályázat

Közeledik a Kari publikációs ösztöndíj pályázat leadási határideje a tavaszi félévre vonatkozóan. Ebben az időszakban a 2021. december 1. – 2022. május 31. közötti tevékenységgel lehet pályázni.

A pályázati kiírás és a pályázáshoz szükséges adatlap a honlapunkon található.

Leadási határidő: 2022. június 1. 23:59