Kollégiumi jelentkezés

2021. 07. 13.

2021/2022/1 Felsőbbéves kollégiumi jelentkezés

Kedves Hallgatók!

Az őszi félév kollégiumi jelentkezése 2021. 07. 14-én 0:00-kor kezdődik a KEFIR rendszerében. Bármilyen felmerülő kérdés esetén keressetek minket a kollegium@ttkhk.hu email címen.

Bővebb információkkal hamarosan jelentkezünk.

(közzétéve: 2021. július 13.)

2021. 06. 11.

Nyári kollégiumi jelentkezés

Kiírásra került a nyári kollégiumi férőhely pályázat, melynek részleteit itt találjátok meg. Jelentkezni a KEFIR felületen tudtok.
FONTOS! Beköltözni csak védettségi igazolvány bemutatásával tudtok majd.
A pályázat leadási határideje: június 18. 12:59
Kiegészítések:

  • A részlegesen feltöltött szobákkal kapcsolatban nem szükséges előre egyeztetni és nem kell majd érte extra díjat fizetni sem. A járványra való tekintettel megpróbáljuk a lehető legkevesebb szoba összevonását végrehajtani.
  • Külsős szobatárs esetén kollegiumok@bme.hu címre szükséges az igényt megírni. Az űrlapon szereplő június 9-ei határidővel ellentétben, június 17. 23:59-ig szükséges az igényt jelezni.

(közzétéve: 2021. június 11.)

2021. 02. 08.

Végleges eredmények

A kollégiumi férőhelypályázat végleges eredménye ezen a linken keresztül érhető el.

(közzétéve: 2021. február 8.)

2021. 02. 05.

Előzetes eredmények

A kollégiumi férőhelypályázat előzetes eredménye ezen a linken keresztül érhető el.

Az előzetes eredmény elleni felszólalásra február 7. 23:59-ig van lehetőség.

2021. 01. 28.

Elindult a kollégiumi jelentkezés

Jelentkezni a kefir.bme.hu/ honlapon lehet.

2021. 01. 27.

Jelenkezés kezdetének halasztása

Kedves Hallgatók!

Sajnos a mai nap folyamán még nem került elfogadásra a kollégiumi felvételi pályázat, valamint szabályzat, így a jelentkezés nem tud a mai napon elkezdődni. Amint elfogadásra kerül, indítjuk a jelentkezési űrlapokat, reményeink szerint erre a holnapi napon már számítani lehet, de mindenképp értesítünk bennetek a fejleményekkel kapcsolatban. Megértéseteket kérjük a halasztás miatt.

2021. 01. 26.

Előzetes tájékoztató a kollégiumi felvételi pályázatról:

Kedves Hallgatók!

A 2020/21 tavaszi félév kollégiumi férőhely pályázatról olvashattok a következőkben:

A BME kollégiumai további fenntartói utasításig nem nyitnak ki teljes kapacitással. A tavaszi félévben csak az foglalhat el kollégiumi férőhelyet, aki a rendes eljárásban és a rektori lakhatási kérvény alapján is jogosult férőhelyre. Tehát a KEFIR-ben leadott pályázaton felül a rektori lakhatási kérvényt is szükséges benyújtani. Várólistára került hallgató rektori lakhatási kérvénye nem kerül elbírálásra. Csupán a végleges eredményben férőhelyet nyert hallgatók kerülnek elhelyezésre a kollégiumokban.

Pályázati időpontok:

A rendes férőhelypályázat az alábbi időpontok alapján fog zajlani:

  • jelentkezés kezdete: január 27. 18:00
  • jelentkezés vége: február 2. 23:59
  • előzetes eredmény: február 5. 20:00
  • felszólalás előzetes eredmény ellen: február 7. 23:59
  • végleges eredmény: február 8. 14:00

A rektori lakhatási kérvényt várhatóan a Neptun rendszerben kell majd leadni február 3-5. között. A tavalyi minta itt megtalálható, várhatóan a tavaszi félévben is hasonló alapon lehet majd a kérelmet leadni. Pontos információkkal a későbbiekben jelentkezünk, a linkelt dokumentum is tájékoztató jellegű.

A tavaszi félévben csak a Kármán Tódor (KTK) és Schönherz Kollégiumokban (SCH) lesz lehetőség lakni, amíg egy későbbi kormányzati és fenntartói döntés máshogy nem rendelkezik a kollégiumok nyitásával kapcsolatban. Amennyiben lehetőség lesz a kollégiumokba visszaköltözni, a hallgatók egy új szobabeosztás szerint saját kollégiumaikba visszakerülnek. Azok a hallgatók is, akik a mostani időszakban nem költözhettek be a kollégiumba, vagy nem is adtak le kérelmet a lakhatásra.

Az őszi rektori lakhatási engedéllyel kollégiumokban lakóknak januárban továbbra is van lehetősége kiköltözni.

A februári kiköltözéssel kapcsolatban a holnapi napon várható részletes tájékoztató.

Aki a tavaszi félévre felvételt nyert a rektori lakhatási kérvény alapján, annak az alábbi időpontok alapján van lehetősége át- illetve beköltözni:

  • átköltözés: a lakhatási kérelem pozitív elbírálásáról való értesülést követő második munkanapon, legkorábban február 9-től
  • beköltözés: a lakhatási kérelem pozitív elbírálásáról való értesülést követő második munkanapon,  legkorábban február 10-től

A Felvételi Szabályzat, illetve pályázati felhívás hamarosan elérhető lesz. Kövessétek figyelemmel az EHK és KHK-k információs csatornáit.

Kollégiumi férőhelyre pályázni az adott félévre vonatkozó kollégiumi férőhely pályázat kiírásában található időszakban van lehetőség a kefir.bme.hu oldalon.

Az elsőévesek szociális alapon vagy tanulmányi alapon kerül felvételre. A szociális helyzet beszámítását a szoc.sc.bme.hu oldalon lehet elindítani.

A felsőbbéves hallgatók kizárólag tanulmányi alapon, kizárólag szociális alapon, kizárólag közösségi alapon, tanulmányi és közösségi, illetve tanulmányi-közösségi-szociális részpontszámok összege alapján részesülhetnek kollégiumi férőhelyben.

A részpontszámok számítása az aktuális pályázati kiírásban megtalálható.

Tehát ha kollégiumi férőhely pályázatba a szociális helyzeted is figyelembe akarod vetetni, akkor MINDKÉT oldalon érvényes pályázatot kell leadnod.

Ingyenes kollégiumi elhelyezés

TJSZ 43.§ (3)-(5):
“(3) Az Új Nemzeti Kiválósági Program „Tehetséggel fel” pályázatán nyertes vidéki állandó lakcímmel, valamint a képzéshez kapcsolódó Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (a továbbiakban: OKTV) vagy diákolimpiai versenyeredménnyel rendelkező hallgatók részére a pályázat támogatási időszakára az Egyetem kollégiumi férőhelyet biztosít, melynek költségeit a Rektori Kabinet fedezi.
(4) Ingyenes kollégiumi elhelyezést azok az ösztöndíjasok igényelhetnek, akik az alábbi korábbi (2017., 2018., 2019. évi) eredmények valamelyikével rendelkeznek:
a)  biológia, fizika, informatika (mindkét kategória), kémia, matematika OKTV-n elért 1-10. helyezés;
b)  Nemzetközi Biológiai Olimpián, Nemzetközi Fizikai Olimpián, Nemzetközi Informatikai Olimpián, Nemzetközi Kémiai Olimpián, Nemzetközi Matematikai Olimpián egyénileg elért arany-, ezüst-, bronzérem, illetve különdíj vagy dicséret.
(5) A (4) bekezdésben meghatározott ingyenes kollégiumi elhelyezésre vonatkozó kérelmet az ösztöndíjasnak a Program intézményi lebonyolítójánál kell benyújtania. Az elbírált kérvények alapján ingyenes kollégiumi elhelyezésre jogosult hallgatók adatait a lebonyolító továbbítja a Kollégiumi Igazgatóság, valamint az EHK részére a vonatkozó kancellári utasítás szerint.

További információkat találhattok az alábbi oldalon.

Kollégiumi felvételi szabályzat