Kollégiumi jelentkezés

Kollégiumi férőhelyre pályázni az adott félévre vonatkozó kollégiumi férőhely pályázat kiírásában található időszakban van lehetőség a kefir.bme.hu oldalon.

Az elsőévesek szociális alapon vagy tanulmányi alapon kerül felvételre. A szociális helyzet beszámítását a szoc.sc.bme.hu oldalon lehet elindítani.

A felsőbbéves hallgatók kizárólag tanulmányi alapon, kizárólag szociális alapon, kizárólag közösségi alapon, tanulmányi és közösségi, illetve tanulmányi-közösségi-szociális részpontszámok összege alapján részesülhetnek kollégiumi férőhelyben.

A részpontszámok számítása az aktuális pályázati kiírásban megtalálható.

Tehát ha kollégiumi férőhely pályázatba a szociális helyzeted is figyelembe akarod vetetni, akkor MINDKÉT oldalon érvényes pályázatot kell leadnod.

Ingyenes kollégiumi elhelyezés

TJSZ 43.§ (3)-(5):
“(3) Az Új Nemzeti Kiválósági Program „Tehetséggel fel” pályázatán nyertes vidéki állandó lakcímmel, valamint a képzéshez kapcsolódó Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (a továbbiakban: OKTV) vagy diákolimpiai versenyeredménnyel rendelkező hallgatók részére a pályázat támogatási időszakára az Egyetem kollégiumi férőhelyet biztosít, melynek költségeit a Rektori Kabinet fedezi.
(4) Ingyenes kollégiumi elhelyezést azok az ösztöndíjasok igényelhetnek, akik az alábbi korábbi (2017., 2018., 2019. évi) eredmények valamelyikével rendelkeznek:
a)  biológia, fizika, informatika (mindkét kategória), kémia, matematika OKTV-n elért 1-10. helyezés;
b)  Nemzetközi Biológiai Olimpián, Nemzetközi Fizikai Olimpián, Nemzetközi Informatikai Olimpián, Nemzetközi Kémiai Olimpián, Nemzetközi Matematikai Olimpián egyénileg elért arany-, ezüst-, bronzérem, illetve különdíj vagy dicséret.
(5) A (4) bekezdésben meghatározott ingyenes kollégiumi elhelyezésre vonatkozó kérelmet az ösztöndíjasnak a Program intézményi lebonyolítójánál kell benyújtania. Az elbírált kérvények alapján ingyenes kollégiumi elhelyezésre jogosult hallgatók adatait a lebonyolító továbbítja a Kollégiumi Igazgatóság, valamint az EHK részére a vonatkozó kancellári utasítás szerint.

További információkat találhattok az alábbi oldalon.

Kollégiumi felvételi szabályzat