Közélet

KAPOCS

Wigner Jenő Szakkollégium

Hallgatói Sportkör

Közösségünk a gólyák beilleszkedését hivatott segíteni. Ezt a hetente megrendezésre kerülő programjainkon keresztül tesszük, melyeken változatosságaikból adódóan minden társaságra vágyó gólya megtalálhatja a saját baráti körét. Emellett feladatunk az évente bekerülő új tagok patrónusságra való felkészítése, ezzel tovább támogatva a leendő gólyákat első évükben.

Szakkollégiumunk célja, hogy összefogja a lelkes és érdeklődő hallgatókat, színesítse szakmai és közösségi életüket, mindennapjaikat az egyetemen. Szívesen látunk mindenkit, aki az egyetemi órák kötöttsége nélkül szeretne elmélyedni a fizika vagy a matematika érdekes témáiban. A szakmai fejlődésünkön kívül nagyon fontos, hogy jó közösséget is alakítsunk, ezért rengeteg közösségépítő programot szervezünk a félév során. Részletekért keresd fel a wjsz.bme.hu oldalunkat, vagy találj meg minket a Facebookon!
A Hallgatói Sport Kör több különböző sporteseményeket szervez hetente kétszer a Kármán Tódor Kollégium sporttermében. Ilyenek a vasárnapi közös röplabdázás vagy a szerdánként hetente váltakozva megtartott közös floorballozás, kosárlabdázás, kidobósozás vagy futballozás. Ezeken felül még pingpong bajnokságot, röplabda bajnokságot, közös biciklitúrát és métázást szokott szervezni. Valamint aktívan részt vesz a kari sportnap szervezésében, segítésében.

PikkÁsz

Wigner Jenő Kamarakórus

MFHB

A PikkÁsz öntevékeny köre a PikkÁsz karilapot a HK-val egyetértésben előállító kulturális és munkaközösség. Fő tevékenységünk a szemeszterenként 2×400 darab újság előállítását minden tekintetben megszervezni és megtervezni, és a kapcsolatot ápolni mindenkivel, akire ebben a folyamatban szükség van. Nagyon fontos feladatunknak tekintjük a művelődést, a véleményalkotást és a kulturált vitázást az öntevékeny körön belül, és az egész karra nézve egyaránt.
A kórus 2005-ben alakult három lelkes fizikus ötlete alapján, neve az eredeti alakulás helyét, a Wigner Jenő kollégiumot őrzi. Többnyire négyszólamú vegyeskari darabokat tanulunk (szoprán-alt- tenor-basszus), sokszínű stílusban. A magyar népdalok mellett spirituálékat, filmzenéket, télen karácsonyi dalokat is előadunk, továbbá már legalább 10 féle nyelven énekeltünk. Hetente tartunk próbát, félév végén pedig saját koncerttel igyekszünk a TTK közösségi életét színesíteni. A koncerten lehetőséget adunk más lelkes fellépőknek is, akik hangszeres vagy énekes produkcióval jelentkezhetnek. Külső szerepléseink is vannak, például a KFKI Wigner Intézet karácsonyi ünnepségén több alkalommal is részt vettünk, valamint rendszeres fellépői vagyunk az ELTE Matematikus hangversenynek. Minden évben szervezünk egy tavaszi kórustábort (3-4 nap) illetve egy őszi kirándulást (1 nap). Főbb kari tevékenységeink közé tartozik a részvétel a diplomaosztón és az ünnepi kari tanácson, de igyekszünk eleget tenni további megkereséseknek is. Forduljatok hozzánk bátran!

Az MFHB, azaz a Műegyetemi Fizikus Helyi Bizottság nevű öntevékeny kör egyik feladata, hogy lehetőséget adjon a hallgatóknak, az oktatókkal és az oktatók munkájával való megismerkedéshez. Erre a Tea & Keksz  nevű programunkon van lehetőség, ahol  a hallgatók kötetlen kérdést tehetnek fel az oktatóknak tea és keksz mellett. Egyéb programjaink közé tartozik különböző fizikai intézetek látogatása.