GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 

Mikor és hol lesz a gólyatábor?

A tábor 2024. augusztus 20-23. (kedd-péntek) között kerül megrendezésre a BME Ifjúsági Táborában Balatonlellén (8638 Balatonlelle, Köztársaság út 65.)

Milyen lesz a gólyatábor?

Röviden: jó. Képzeld el, hogy 3 napon keresztül megfeledkezhetsz a külvilág problémáiról, az egyetemi felvételivel járó stresszről, és belekóstolhatsz, hogy milyenek lesznek egyetemi éveid legnagyobb bulijai.

Az ismerőseimtől azt hallottam, hogy…

Felejts el minden szóbeszédet, amit hallottál! A gólyatábor nem a „szivatásról”, nem az elsőévesek beavatásáról szól. Ehelyett mi mindannyian azon fogunk dolgozni, hogy még évekkel később is a gólyatábor, mint első legnagyobb emlék maradjon meg nektek. Azon felül, hogy ehhez hasonló közösségi élményben (bulik, vetélkedők, szórakozás 0-24) még nemigen lehetett részed, ez az első hely, ahol információt szerezhetsz a karról, tanárokról, ösztöndíjakról, kollégiumról; kapcsolatokat építhetsz leendő csoporttársaiddal, felsőbb évesekkel; találkozhatsz az egyetemi vezetéssel, diákszervezetekkel.

Mennyi a részvételi díj?

Árazás alatt.

Mit tartalmaz az ár?

Az ár a szállást, napi háromszori étkezést, egy emlékpólót, valamint a programok megszervezését és az azokon való részvételt tartalmazza.

Hogyan tudok jelentkezni?

Jelentkezni https://bmejegy.hu/-n tudsz a részvételi díj befizetésével. A honlapon figyelj, hogy biztosan a TTK gólyatáborba vegyél jegyet. Mivel a tábor korlátozott létszámú, ezért a jelentkezési sorrendet fogjuk figyelembe venni a táborba léptetés során.

Meddig lehet jelentkezni?

A jelentkezési határidő 2024. augusztus 13.

Mit vigyek magammal?

A táborba mindenképp hozd magaddal a következőket:

 • az aláírt egészségügyi nyilatkozatot;
 • személyi igazolványt;
 • a kitöltött előfeladatsort;
 • a kitöltött felelősségvállalási nyilatkozatot;
 • jókedvet, játszós ruhát/cipőt, kényelmesebb szabadidőruhát, amit nem sajnálsz, ha véletlenül vizes, koszos, sáros lesz;
 • fürdéshez szükséges eszközöket (papucs, törölköző, …);
 • Balaton-szettet (fürdőruha, naptej, stb.), valamint előre nem látható rossz idő esetén melegebb ruhát is;
 • egy zöld üveges italt, lehetőleg behűtve;
 • egy már nem használt plüssállatot;
 • amennyiben valamilyen gyógyszert szedsz, arról se feledkezz el;
 • a táborban az ágynemű biztosított, így arra nem lesz szükséged;
 • nem árthat, ha van nálad valamennyi költőpénz is, hiszen a büfében szükséged lehet rá.

Mit NE vigyek magammal?

Saját és más testi épségét fenyegető eszközöket, laptopot, drága okostelefont, tudatmódosító szereket.

Fényképezőt, okostelefont, kamerát vigyek magammal?

Felesleges, hiszen fotósok és videósok fognak dolgozni a 3 nap alatt a táborban. Minden emlékezetes pillanatod meg lesz örökítve. Az ilyen drága eszközök biztonságát sem tudjuk garantálni, illetve a feladatok során akár bajuk is eshet. A tábor területén mobilinternet csak elvétve akad, ezek miatt célszerű az okostelefont otthon hagyni, és régebbi készüléket hozni.

Ételallergiám van/vegetáriánus vagyok, mi a helyzet az étkezésemmel?

Jelentkezés során mindenképp jelezd az allergiát/különleges étrend-igényedet! Ezt közvetíteni fogjuk a konyhaszolgálat felé és megoldjuk a táborban való étkezésed.

Elhagyhatom a tábor ideje alatt a tábor területét?

A gólyatábor alatt a tábor helyszínét NEM hagyhatod el. Amennyiben el szeretnéd hagyni a tábort, a karszalagod levágásra kerül és nem térhetsz vissza a táborba.

Dohányzom/nagyon szeretem a májkrémes kiflit. Mire készüljek?

Mivel a tábor ideje alatt a tábor területét nem lehet elhagyni, és a közelben dohánybolt amúgy sincsen, ezért a dohányzók mindenképp előzetesen tárazzanak be maguknak.
Üdítő, édesség, stb. a tábori büfében kapható.

Mennyi pénzt vigyek magammal?

A bulik alatti büfés/italpultos fogyasztást érdemes beleszámolni, a napi háromszori étkezés azonban benne van a részvételi díjban.

Milyen programok lesznek?

Játékos, csapatépítő vetélkedők; nagy bulik; sok-sok szórakozás és nevetés.

Nem vagyok az a bulizós fajta, akkor ne is menjek?

Hidd el, mások is vannak még ezzel így. Az este a bulin kívül remek lehetőség van a többiekkel való beszélgetésre, ismerkedésre is. Az itt kialakuló ismeretségek sokat segíthetnek neked egyetemi éveid alatt.

Más kérdésem van…

Bármilyen egyéb kérdés felmerülése esetén nyugodtan fordulj hozzánk a Kapcsolat oldalon feltüntetett elérhetőségeink egyikén!

 

Vissza