Gólyáknak

Sziasztok!

Gratulálunk a sikeres érettségihez és felvételihez és köszöntünk Benneteket a BME Természettudományi Karának polgárai között!

A BME TTK HK honlapján azért hoztuk létre ezt az aloldalt, hogy a többi hasznos információforrás mellett itt is tájékozódhassatok azokról a hírekről, amelyek megkönnyíthetik a beiratkozás körüli teendőitek elvégzését és az első heteket az egyetemen, illetve amelyek a gólyák TTK-s közösségbe való bekapcsolódását szolgálják.

Mivel a TTK az Egyetem legkisebb kara, így elég családias a hangulat, ami nem is baj, hiszen egy-egy jó barát és pár kidolgozott tétel sokat segíthet az egyetemi éveitek alatt. Az évfolyamtársaitok megismerésére jó lehetőséget nyújt a Gólyatábor, amiről alább olvashattok, a felsőbbévesekkel pedig a Regisztrációs héten rendezett programokon, vagy az első félév további részében köthettek majd szorosabb barátságot.

Fontos megemlítenünk, hogy a későbbiekben elengedhetetlen lesz az e-mailjeitek folyamatos figyelemmel követése. Ide fognak ugyanis érkezni például a Hallgatói Képviselet aktuális hírei és ide továbbíthatjátok a Neptunból érkező üzeneteket is, amiken keresztül az oktatóitok érhetnek el Titeket közvetlenül. 

További részletes információkat olvashattok a BME gólyák számára készített kiadványában, a Csatlakozóban és a TTK-s gólyák számára készült Pikkász különszámban is. Illetve megismerkedhettek a Karral a Természettudományi Kar honlapján és a tanulmányokhoz elengedhetetlen dokumentumokat találhattok a Központi Tanulmányi Hivatal oldalán. Emellett nézzetek körül ezen az oldalon és a Hallgatói Képviselet Facebook és Instagram oldalát is kövessétek!

Amennyiben bármilyen kérdésetek felmerül az egyetemmel vagy az egyetemi élettel kapcsolatban, felkereshettek minket az info@ttkhk.hu e-mail címen, illetve látogassátok meg a honlapunkon található GY.I.K.-et!

Élményekben gazdag egyetemkezdést és sok sikert kívánunk a BME-s éveitek alatt!

A BME TTK Hallgatói Képviselete

Gólyatábor

2022. augusztus 23-án kezdetét veszi a Természettudományi Karának hivatalos gólyatábora, melyre sok szeretettel várunk Benneteket!
4 nap buli és szórakozás vár rátok a napsütötte Balatonlellén, a BME Ifjúsági Táborban.

A gólyatábor nem a „szivatásról”, nem az elsőévesek beavatásáról szól. Ehelyett a szervezők mindannyian azon fognak dolgozni, hogy még évekkel később is a gólyatábor, mint egyetemi éveitek első, legnagyobb élménye maradjon meg Nektek. Azon felül, hogy ehhez hasonló közösségi élményben (bulik, vetélkedők, szórakozás 0-24) még nemigen lehetett részed, ez az első hely, ahol információt szerezhetsz a Karról, tanárokról, ösztöndíjakról, kollégiumról. Kapcsolatokat építhetsz leendő évfolyamtársaiddal és más felsőbb éves hallgatókkal. Itt találkozhatsz az egyetemi vezetéssel, diákszervezetekkel is.

A táborba augusztus 16. éjfélig tudtok jelentkezni a 26.000 Ft-os részvételi díj befizetésével!

Bármi kérdésetek van, keressétek a szervezőket bátran, vagy a tábor főszervezőjét a horvath.levente@ttkhk.hu e-mail címen!

Kollégium

Az elsőéves Matematika vagy Fizika BSc hallgatók kollégiumi férőhely pályázatánál szociális helyzetüket vagy felvételi pontszámukat vesszük figyelembe, tehát a kollégiumba bekerülni szociális rászorultság vagy jó tanulmányi eredmények alapján lehet.
(Elsőéves hallgatónak számít mindenki, aki 2022 szeptemberében kezdi meg tanulmányait az adott képzésen.)

A kollégiumi jelentkezésre a kefir.bme.hu oldalon keresztül lesz lehetőségetek, ide a BME címtáras azonosítótokkal fogtok tudni bejelentkezni.

A jelentkezés időpontjairól, menetéről és további információkról a hírlevelünkben, honlapunkon vagy Facebook-oldalunkon értesülhettek majd.

Ha bármi kérdésetek merülne fel a kollégiumi jelentkezéssel kapcsolatban, írjatok nekünk a kollegium@ttkhk.hu címre.

Szociális pályázatok

A szociális helyzetetek alapján részesülhettek Rendszeres szociális ösztöndíjban, amit még a nyár folyamán kell megpályáznotok. Emellett az egyetem elkezdésében az egy összegben kiutalásra kerülő Alaptámogatás is segítséget nyújthat a rászoruló hallgatóknak, aminek igénylését a rendszeres szociális ösztöndíj pályázásakor kell jeleznetek.

Elsőéves hallgatók esetén a kollégiumi férőhelyek nagyobb százalékban szociális helyzet alapján kerülnek kiosztásra, ezért annak, aki tervez a kollégiumba jelentkezni, és úgy ítéli meg, hogy szociális helyzete alapján jogosult lehet férőhelyre, mindenképpen érdemes megfontolnia a Rendszeres szociális ösztöndíj pályázat leadását.

Az időpontokról, a pályázás menetéről, szabályairól, illetve minden fontos és hasznos információról értesülhettek a hírlevelünkben, a honlapunkon és az Egyetemi Szociális Bizottság honlapján.

Kérdéseiteket a szoc@ttkhk.hu e-mail címen tehetitek fel, illetve a Gólyatáborban is fordulhattok hozzánk segítségért.

Regisztrációs hét

A regisztrációs hét minden félév nulladik hetének tekinthető, amikoris végre hivatalosan is a BME hallgatói lesztek. Ez a hét arról szól, hogy megismerkedjetek a BME-vel, a BME környékével, a Kármán Tódor Kollégiummal és ami a legfontosabb, egymással. Rengeteg programot szervezünk nektek a héten, többek között sportprogramokat, egyetemi épületek látogatását, előadásokat, közös tantárgyfelvételt és közösségi programokat.

A Gólyahét időpontjával, programtervével és további információkkal hamarosan jelentkezünk!

Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság

Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság – mentális és karriertámogatás BME-seknek

Online kurzusok gólyáknak a sikeres kezdéshez:

https://hszi.bme.hu/page/1075/