Gólyáknak

Sziasztok!

Gratulálunk a sikeres érettségihez és felvételihez és köszöntünk Benneteket a BME Természettudományi Karának polgárai között!

A BME TTK HK honlapján azért hoztuk létre ezt az aloldalt, hogy a többi hasznos információforrás mellett itt tájékozódhassatok azokról a hírekről, amik megkönnyíthetik a beiratkozás körüli teendőitek elvégzését és az első heteket az egyetemen, illetve, amik a gólyák TTK-s közösségbe való beilleszkedését szolgálják.

Mivel a TTK az Egyetem legkisebb kara, így elég családias a hangulat, ami nem is baj, hiszen egy-egy jó barát és pár kidolgozott tétel sokat segíthet az egyetemi éveitek alatt. Az évfolyamtársaitok megismerésére jó lehetőséget nyújt a Gólyatábor, amiről alább olvashattok, a felsőbbévesekkel pedig a Regisztrációs héten rendezett programokon, vagy az első félév további részében köthettek majd szorosabb barátságot.

Fontos megemlítenünk, hogy a későbbiekben elengedhetetlen lesz az e-maileitek folyamatos figyelemmel követése. Ide fognak ugyanis érkezni például a Hallgatói Képviselet aktuális hírei és ide továbbíthatjátok a Neptunból érkező üzeneteket is, amiken keresztül az oktatóitok érhetnek el Titeket közvetlenül. 

További részletes információkat olvashattok a BME gólyák számára készített kiadványában, a Csatlakozóban és a TTK-s gólyák számára készült Pikkász különszámban is. Illetve megismerkedhettek a Karral a Természettudományi Kar honlapján és a tanulmányokhoz elengedhetetlen dokumentumokat találhattok a Központi Tanulmányi Hivatal oldalán. Emellett nézzetek körül ezen az oldalon és a Hallgatói Képviselet Facebook és Instagram oldalát is kövessétek!

Élményekben gazdag egyetemkezdést és sok sikert kívánunk a BME-s éveitek alatt!

A BME TTK Hallgatói Képviselete

Kollégium

Az elsőéves Matematika vagy Fizika BSc hallgatók kollégiumi férőhely pályázatánál szociális helyzetüket vagy felvételi pontszámukat vesszük figyelembe, tehát a kollégiumba bekerülni szociális rászorultság, vagy jó tanulmányi eredmények alapján lehet.

Szociális helyzetetek felmérésére kollégumi férőhely igényléshez 2020. augusztus 10-ig adhattok le pályázatot a https://szoc.sc.bme.hu oldalon. A hiányosnak ítélt pályázatoknál hiánypótlásra augusztus 17-ig van lehetőségetek.

Elsőéves hallgatónak számít mindenki, aki 2020 szeptemberében kezdi meg tanulmányait az adott képzésen.

Ha bármi kérdésetek merülne fel a kollégiumi jelentkezéssel kapcsolatban, írjatok nekünk a kollegium@ttkhk.hu címre.

A szociális helyzet felméréséhez szükséges igazolásokat elektronikus formában hiánytalanul fel kell tölteni, ezek személyes bemutatására 2020. szeptember 1-től szeptember 14-ig kerül sor, tehát az eredeti példányokat minden esetben meg kell őrizni.

Felhívjuk továbbá a figyelmeteket, hogy amennyiben a feltöltött igazolások adattartalma nem felel meg a valóságnak, vagy azok eredetiségét nem tudjátok felszólításra, kétséget kizáróan igazolni, úgy a hallgató ellen fegyelmi eljárást kezdeményezünk, amely a kollégiumból való kitiltást, és a szociális ösztöndíj megtagadását vonhatja maga után!

A feltöltendő igazolások listája az BME ESZR Letöltések menüpontja alatt  olvasható.

A kollégiumi jelentkezés határideje augusztus 16 23:59. Jelentkezni a kefir.bme.hu oldalon keresztül van lehetőségetek. 

További kérdéseiteket a szoc@ttkhk.hu címen tehetitek fel.

Szociális pályázatok

A szociális helyzetetek alapján részesülhettek Rendszeres szociális ösztöndíjban, amit még a nyár folyamán meg kell pályáznotok az Egységes Szociális Rendszerben (ESzR). Emellett az egyetem elkezdésében az egy összegben kiutalásra kerülő Alaptámogatás is segítséget nyújthat a rászoruló hallgatóknak, aminek igénylését a rendszeres szociális ösztöndíj pályázásakor kell jeleznetek.

A pályázati kiírások és az igazolások listája megtalálható az említett ESZR oldal Letöltések menüpontja alatt. Az esetleges problémák elkerülése érdekében nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el ezeket a dokumentumokat!

Elsőéves hallgatók esetén a kollégiumi férőhelyek nagyobb százalékban szociális helyzet alapján kerülnek kiosztásra, ezért annak aki kollégiumba is szeretne jelentkezni mindenképpen ajánljuk, hogy adjon le szociális pályázatot is, mivel ez alapján is juthat kollégiumi elhelyezéshez!

Ha igényeltek kollégiumi férőhelyet, akkor az igazolásokat augusztus 10-ig kell hiánytalanul feltöltenetek a rendszerbe, és leadni a pályázatot. Amennyiben a bírálók úgy ítélik meg, hogy valamelyik igazolás nem megfelelő, vagy nem mindent tudtatok időben feltölteni, akkor a hiányosságokat augusztus 17-ig lesz időtök pótolni.

Akik nem kívánnak kollégiumi elhelyezésben részesülni, csak a rendszeres szociális ösztöndíjra, illetve az alaptámogatásra pályáznak, azok ezt megtehetik augusztus 28. éjfélig.

Kérdéseiteket a szoc@ttkhk.hu e-mail címen tehetitek fel, illetve a Gólyatáborban is fordulhattok hozzánk segítségért.