HOW TO BME

A Mentorprogram keretein belül megszervezésre kerül a ‘HOW TO BME’ előadássorozat, melyen megosztjuk Veletek az egyetemi életetekhez szükséges információkat.

A félév alatt három ‘HOW TO BME’ előadáson ismertetjük, hogy hogyan részesülhettek tanulmányi ösztöndíjban, miként működik a kollégiumi felvételi rendszer, milyen egyéb ösztöndíj lehetőségeitek vannak, hogyan tudtok ingyenesen nyelvet tanulni a BME-n és még sok más hasznos infót tárunk elétek.

 • Az első előadáson a tanulmányaitokkal kapcsolatos tudnivalók fognak elhangozni, mint például: mi alapján kaphattok tanulmányi ösztöndíjat, hogyan sorolhatnak át önköltséges képzésre és hogyan sorolhatnak vissza, mi az a zöld diploma, mit kell tennetek, hogy kitüntetéses diplomát szerezzetek és hogy milyen szabályok vonatkoznak a passzív félévekre.

Az első előadás diasora itt érhető el.

 • A második előadáson szó lesz az ösztöndíjakról, illetve a kollégium működéséről, szabályairól:
  1. Az előadás első része a kari, egyetemi és egyéb releváns ösztöndíjakról fog szólni. Összegyűjtöttük, hogy milyen tevékenységekkel milyen ösztöndíjakra érdemes pályáznotok.
  2. A második rész témája a kollégiumi ügyek lesznek.  Az alap kollégiumi normákról, szabályrendszerekről és a felvételi eljárásról fogtok részleteket megtudni, és persze lesznek gyakorlati tudnivalók is, hogy mit hogyan tudtok a leggyorsabban elintézni.

A második előadás diasora itt érhető el.

 • A harmadik előadáson az Erasmussal és a szociális ösztöndíjakkal kapcsolatos tudnivalók fognak elhangozni, mint például:
  1. Hogy zajlanak a vizsgák?
  2. Hogyan lehet külföldre menni tanulni egy félévet vagy évet?
  3. Milyen szociális ösztöndíjak vannak?
A harmadik előadás diasora itt érhető el.