Wigner Jenő Szakkollégium

A Wigner Jenő Szakkollégium a BME Természettudományi Karának szakkollégiuma, amit pár lelkes fizikus és matematikus hallgató alapított 2011 tavaszán, így az egyik legfiatalabb a Műegyetemen.

Szakkollégiumunk célja, hogy összefogja a lelkes és érdeklődő hallgatókat, színesítse szakmai és közösségi életüket, mindennapjaikat az egyetemen. Szívesen látunk mindenkit, aki az egyetemi órák kötöttsége nélkül szeretne elmélyedni a fizika vagy a matematika érdekes témáiban. Igyekszünk egyensúlyban tartani az elméleti és a gyakorlati vonalat, a fizika és matematika, illetve ezek határterületeinek legkülönbözőbb részeit érintve.

A Szakkollégium programjai között megtalálhatóak nagyobb előadások, szemináriumok (pl. feladatmegoldó, programozó), valamint részt lehet venni demonstrációs eszközök építésében és elektronikai tanfolyamokon is, melyekről a Szakkollégium online felületein értesülhetsz. Kari rendezvényeink a Szakhét (Szakest, Cégvilág, laborlátogatások), illetve a BME Fizikaverseny, amelyre sok szeretettel várunk minden versenyzőt! A látókör szélesítése mellett természetesen az is cél, hogy a tagságot egy jó hangulatú közösséggé kovácsoljuk össze, így kirándulásokat, vacsorákat, közös főzéseket is szervezünk kikapcsolódásként.

Elnök:
Rudner László

Alelnök:
Király Csilla

Elérhetőségek: