Aktuális híreink röviden összefoglalva:

  1. TTK HK ügyeleti idő
  2. Kollégiumi Bentlakási Megállapodás elfogadása
  3. Munkamánia és kiégés a tudományban webinárium
  4. Li-ion-akkumulátorok autóipari sorozatgyártása: Elektródagyártási folyamat, lépésről lépésre előadás
  5. SZEDD ÖSSZE [MAGAD], HOZD A REPOHARAD!

1. TTK HK ügyeleti idő

A  4. héttől kezdve minden héten  hétfőn és csütörtökön 16:00 – 17:00 időpontban fogadóórát tartunk, itt bármilyen üggyel kapcsolatban az ügyeletes képviselők fognak segítséget nyújtani.

Ezen a héten Koltai Kristóf (hétfőn) és Pollner Zsigmond (csütörtökön) ügyelnek majd.

Keressétek őket bizalommal a TTK HK irodában (a Kármán Tódor Kollégium 013-as termében)! Ha nem vagy kolis, akkor írj egy emailt az info@ttkhk.hu e-mail címre és be leszel engedve.

2. Kollégiumi Bentlakási Megállapodás elfogadása

A Kollégiumi Bentlakási Megállapodást a Neptun tanulmányi rendszerben a 901_KBM Kollégiumi Bentlakási Megállapodás kérvény leadásával fogadjátok el. A kérvény az Ügyintézés – Kérvények menüpont alatt található.

A KBM elfogadása minden kollégistának kötelező, a kollégiumi bentlakás feltétele!

Leadási határidő: 2022. október 15. 23:59 (a már beköltözött hallgatók számára)

3. Munkamánia és kiégés a tudományban webinárium

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) Kisgyermekesek és Kutatónők Helyzetével Foglalkozó Bizottsága a munka-magánélet egyensúly témakörében webináriumot rendez 2022. október 10-én 13:00-14:30 között, melynek címe „Munkamánia és kiégés a tudományban”. A webinárium helyszíne a Zoom. A részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges.

A programon Dr. Hoyer Mária klinikai és addiktológiai szakpszichológus (Budai Egészségközpont) és Dr. Kun Bernadette pszichológus (ELTE) ismerteti a munkamánia és kiégés problémakörének elméleti és gyakorlati hátterét, felismerésének lehetőségeit, kezelését és gyógyulását. Az előadásokat követően a szakértők válaszolnak a közönség kérdéseire is. A programot Dr. Kovács Karolina Eszter és Dr. Zsidó András Norbert pszichológusok, az FKA tagjai fogják moderálni.

4. Li-ion-akkumulátorok autóipari sorozatgyártása: Elektródagyártási folyamat, lépésről lépésre előadás

A magyarországi Samsung SDI munkatársainak, Milák Sándornak és Ábrahám Attilának, előadására kerül sor az Elektrokémiai energiatároló eszközök (BMEVESABXEE) kurzus keretein belül.

Az előadás során a hallgatóknak lehetőségük lesz bepillantani a világ egyik legnagyobb akkumulátor gyárában alkalmazott:

  • cellagyártási folyamatokba (elektróda gyártás – tekercselés – összeszerelés – villamos formázás),
  • elektródagyártási folyamatokba (aktív anyagok keverése – bevonatolás – préselés és szeletelés),
  • folyamatközi és minőségellenőrző rendszerekbe,
  • mérnöki munka fázisaiba .
Időpont: 2022. október 11. (kedd) 17:15
Helyszín: Ch. épület C14-es terem

5. SZEDD ÖSSZE [MAGAD], HOZD A REPOHARAD!

A Cup Revolution és a VPK Zöld Kör repohár beváltásra invitálja a környezetünkért tenni kívánókat 2022. október 13-án 15:00-19:00-ig a Kármán Tódor Kollégium előtti Kármán Klub teraszára.

A beváltott poharakért egy dobozos sör, valamint poharanként és tokenenként egy-egy digitális token, azaz RevoToken jár! A ReTokonek pedig Cupler forróitalos pohárra és Cupler ajándékra válthatók be.

További információkat a Facebook eseménynél találhattok.