Aktuális híreink röviden összefoglalva:

  1. Nyári kollégiumi jelentkezés 2024
  2. Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program
  3. Vizsgaidőszak kisokos

1. Nyári kollégiumi jelentkezés 2024

Még június 9., azaz ma 23:59-ig tudtok jelentkezni a nyári kollégiumi időszakra a KEFIR-en keresztül, a “Nyári kollégiumi jelentkezés 2024” űrlap kitöltésével.
További részleteket az ÉSZI honlapján olvashattok.

2. Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program

Meghirdetésre került a 2024/25. tanévre vonatkozó Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP, korábbi ÚNKP folytatása és kibővítése), melynek célja a kutatói kiválóság elismerése, valamint a kiemelkedő képességű fiatalok kutatói életpályán való elindulásának támogatása.
A pályázat benyújtási határideje 2024. június 10.
A pályázati felhívást és további tájékoztató anyagokat az alábbi honlapon találjátok.

3. Vizsgaidőszak kisokos

Néhány hasznos információ a vizsgaidőszakról és a vizsgákról:

  • Minden tárgyból az első két vizsga ingyenes, a harmadikért pedig már fizetni kell. A különeljárási díj összege 4500 Ft.
  • Minden vizsgára előtte való nap 12:00-ig lehet feljelentkezni, valamint egy felvett vizsgát is eddig az időpontig lehet leadni.
  • Ügyelj arra, hogy a Neptunban ne legyen lejárt határidős, aktív státuszú befizetendő kiírt tételed, mert akkor nem tudsz vizsgára jelentkezni, amíg azt nem teljesíted.
  • Az írásbeli vizsgák eredményéről annak befejezésétől számított második munkanap végéig, a szóbeli vizsgák esetén pedig az eredmény megállapítását követően azonnal közlésre kerülnek.
  • Ha feljelentkeztek egy vizsgára, de nem jelentek meg rajta (nem egészségügyi okok miatt), akkor a későbbiekben mulasztási díjat kell fizetnetek, melynek összege 5 500 Ft, ezt a Neptunon írják jóvá. A felvett vizsgáról való távolmaradást a vizsgát követő 8 napon belül kell a vizsgát kiíró tanszéken igazolni. Amennyiben a tanszék az igazolást elutasítja, leadhatjátok a Neptunban a 052-es kérvényt, amely A Vizsgáról távollét igazolása nevet viseli. Amennyiben igazolatlannak minősül a távolmaradás, akkor be kell fizetnetek a már említett 5 500 Ft-ot.
  • Fontos záróvizsga tudnivalók.