Aktuális híreink röviden összefoglalva:

  1. Kar Kiváló Hallgatója pályázat
  2. Élet és Tudomány – Pro Progressio – BME cikkpályázat
  3. MSCI Open Day
  4. Bernard Lucas Feringa előadása a Műegyetemen
  5. Elérhetőek a rektorjelöltek pályázatai
  6. TTK HK ügyeleti idő

1. Kar Kiváló Hallgatója pályázat

Kiírásra került a Kar Kiváló Hallgatója pályázat, amelyet a kiváló tanulmányi és egyéb szakmai, tudományos munkát végző hallgatók nyerhetnek el.

További információkat a honlapunkon találtok.

A pályázat leadási határideje: 2024. június 1. 23:59

2. Élet és tudomány – Pro Progressio – BME cikkpályázat

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pro Progressio Alapítvány és az Élet és Tudomány közös ismeretterjesztő cikkpályázatot hirdet a BME oktatói, kutatói és hallgatói részére.

A felhívásra 2024. május 15-ig jelentkezhetnek az arra jogosultak.

A teljes felhívás ezen a linken található.

3.  MSCI Open Day

2024. május 16-án újra megrendezésre kerül az MSCI Open Day. Az elmúlt alkalmak után újra lehetőség nyílik a hallgatóknak, hogy betekintést nyerhessenek a cégen keresztül a pénzügyi világba.

A diákoknak lehetőségük lesz az ott dolgozóktól hallani a különböző területek feladatairól, a pénzügyi terület karrierlehetőségeiről, a hibrid munkavégzés előnyeiről. Emellett, az esemény előtt, alatt és után is feltehetik kérdéseiket.

Az esemény meghívóját itt találjátok.

4. Bernard Lucas Feringa előadása a Műegyetemen

Az MTA Kémiai Tudományok Osztálya meghívására május 16-án, csütörtökön Ben Feringa Nobel-díjas kémikus előadást tart a BME-n!
Időpont: 2024. május 16. (csütörtök) 10 óra
Helyszín: BME K épület, Díszterem
Regisztrálni az alábbi linken keresztül tudtok.

5. Elérhetőek a rektorjelöltek pályázatai

Az Egyetem Szenátusának honlapján megtalálhatóak már a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektori megbízás ellátására szóló felhívásra érkezett pályázatok.
A két rektorjelölt, Charaf Hassan és Kiss Rita Mária pályázatait az alábbi linken érhetitek el:

6. TTK HK ügyeleti idő

Minden héten szerdán és csütörtökön fogadóórát tartunk, itt bármilyen üggyel kapcsolatban az ügyeletes képviselők fognak segítséget nyújtani.
A jövő héten Varga Liliána Erzsébet (szerdán 17:00 – 18:00 között) és Kohut Márk (csütörtökön 17:00 – 18:00 között) ügyelnek majd.

Keressétek őket bizalommal a TTK HK irodában (a Kármán Tódor Kollégium 013-as termében)! Ha nem vagytok kolisok, akkor írjatok egy emailt az info@ttkhk.hu e-mail címre és be lesztek engedve.