Öntevékeny körök

Kari Patrónus Öntevékeny Csoport

 A Kari Patrónus Öntevékeny Csoport, rövidebb nevén, KAPOCS a TTK közösségi életének központja. Néhány éve pár lelkes hallgató alapította meg, elsősorban azért, hogy az elsőéves hallgatók beilleszkedését, kezdeti szárnypróbálgatásait segítse. Mára ez a feladatkör jelentősen kibővült.

Természetesen a KAPOCS fő profilja most is az, hogy gólyáknak szervez közösségi programokat, vagy segíti a felkészülést egy-egy nehéz ZH előtt, de mára a gólyák mellett a felsőbb évesek is szívesen töltik csütörtök estéiket a programjainkon. Emellett fontos számunkra a tudományos ismeretterjesztés, a középiskolásokkal való kapcsolatépítés.

Hallgatói Sportkör

 A Hallgatói Sportkör egy, a sportolni vágyó hallgatók számára létrehozott öntevékeny csoport. Hetente egy alkalommal a Kármán Tódor Kollégium sporttermében tartanak játékokat, mint például kosárlabda, röplabda, foci, floorball és kidobós. A programokon sok szeretettel várják a TTK-s hallgatókat.

Kari Újság

 A BME Természettudományi Kar újsága, a Pikkász a Téköbká újságból vált ki (amely a kar elődjének, a Természet- és Társadalomtudományi Kar, TTTK lapja volt). Az első szám 2007 karácsonyakor született meg, és azóta szemeszterenként kétszer jelenik meg. Az újságban rendszeres rovat az oktatói interjú, az öregdiák interjú, TTK-s programajánló, a TTK-s eseményekről szóló beszámolók, öntevékeny körök cikkei, (tanulmányi) utazások beszámolói, a hallgatók irodalmi igényeit kimerítő alkotások megjelentetése és még sok érdekes téma cikkei.

A Pikkász hivatalos honlapját itt találjátok.

Wigner Jenő Kamarakórus

A Wigner Jenő Kamarakórust TTK-s hallgatók alkotják, de külsős hallgatókat is szívesen látnak a kórus vezetői. Minden szemeszter végén féléves koncertet adnak, amelyeken rendszerint teltház van.