Aktuális híreink röviden összefoglalva:
  1. Pályázat leadási határidők
  2. Tanácskozási jogú tagsági pályázat
  3. Vizsga információk
  4. TTK HK ügyeleti idő

1. Pályázat leadási határidők

A Rendezvényszervezői ösztöndíj leadási határideje: 2022. november 29. 23:59

A Jegyzetírói ösztöndíj leadási határideje: 2022. december 2. 23:59

A pályázatokban a 2022. június 1. – 2022. október 31. időszakba beleeső tevékenységeket lehet elismertetni.

A 2022/23-as tanévtől megváltozott az ösztöndíjak leadásának módja, már a MŰEPER rendszerben szükséges minden pályázat leadása! További részleteket és a pályázati kiírásokat a TTK HK honlapján találhatjátok meg.

2. Tanácskozási jogú tagsági pályázat

A TTK Hallgatói Képviselete pályázatot hirdet tanácskozási jogú tagság betöltésére. Pályázni a motivációs levél leadásával lehetséges, melyet elektronikusan a palyazat@ttkhk.hu email címre kell elküldeni.

A pályázati kiírást itt találjátok.

Leadási határidő: 2022. november 30. 23:59
Az eredmény közzétételének időpontja: 2022. december 5.

3. Vizsga információk

Néhány hasznos információ a vizsgaidőszakról és a vizsgákról:

  • A vizsgaidőszak első része 2022. december 19-től 2022. december 23-ig tart, a második része pedig 2023. január 9. – 2023. január 27. között lesz megtartva.
  • A vizsgákat a szorgalmi időszak utolsó hetének második munkanapján 18 órától (azaz december 6-án, kedden 18:00-tól ) tudjátok felvenni.
  • Minden tárgyból maximum 6-szor lehet vizsgára jelentkezni. Az első két vizsga ingyenes, a harmadikért pedig már fizetni kell. A különeljárási díj összege 4500 Ft.
  • Minden vizsgára előtte való nap 12:00-ig lehet feljelentkezni, valamint egy felvett vizsgát is eddig az időpontig lehet leadni.
  • Ügyelj arra, hogy a Neptunban ne legyen lejárt határidős, aktív státuszú befizetendő kiírt tételed, mert akkor nem tudsz vizsgára jelentkezni, amíg azt nem teljesíted.
  • Az írásbeli vizsgák eredményéről annak befejezésétől számított második munkanap végéig, a szóbeli vizsgák esetén pedig az eredmény megállapítását követően azonnal közlésre kerülnek.
  • Ha feljelentkeztek egy vizsgára, de nem jelentek meg rajta (nem egészségügyi okok miatt), akkor a későbbiekben mulasztási díjat kell fizetnetek, melynek összege 5500 Ft, ezt a Neptunon írják jóvá. Ez nem számít bele a fentebb említett 6 vizsgaalkalomba. A felvett vizsgáról való távolmaradást a vizsgát követő 8 napon belül kell a vizsgát kiíró tanszéken igazolni. Amennyiben a tanszék az igazolást elutasítja, leadhatjátok a Neptunban a 052-es kérvényt, amely A Vizsgáról távollét igazolása nevet viseli. Amennyiben igazolatlannak minősül a távolmaradás, akkor be kell fizetnetek a már említett 5500 Ft-ot.

További információkat a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban (TVSZ), illetve a TTK HK honlapján találhattok.

Sikeres vizsgaidőszakot kívánunk mindenkinek!

4. TTK HK ügyeleti idő
Minden héten hétfőn és csütörtökön 16:00 – 17:00 időpontban fogadóórát tartunk, itt bármilyen üggyel kapcsolatban az ügyeletes képviselők fognak segítséget nyújtani.
A jövő héten Kránitz Bence (hétfőn) és Pollner Zsigmond (csütörtökön) ügyelnek majd.
Keressétek őket bizalommal a TTK HK irodában (a Kármán Tódor Kollégium 013-as termében)! Ha nem vagytok kolisok, akkor írjatok egy emailt az info@ttkhk.hu e-mail címre és be lesztek engedve.