Aktuális híreink röviden összefoglalva:
  1. Vizsga információk
  2. TTK Nyílt Nap
  3. TTK HK ügyeleti idő

1. Vizsga információk

Néhány hasznos információ a vizsgaidőszakról és a vizsgákról:

  • A vizsgaidőszak első része 2022. december 19-től 2022. december 23-ig tart, a második része pedig 2023. január 9. – 2023. január 27. között lesz megtartva.
  • A vizsgákat a szorgalmi időszak utolsó hetének második munkanapján 18 órától (azaz december 6-án, kedden 18:00-tól) tudjátok felvenni.
  • Minden tárgyból maximum 6-szor lehet vizsgára jelentkezni. Az első két vizsga ingyenes, a harmadikért pedig már fizetni kell. A különeljárási díj összege 4500 Ft.
  • Minden vizsgára előtte való nap 12:00-ig lehet feljelentkezni, valamint egy felvett vizsgát is eddig az időpontig lehet leadni.
  • Ügyelj arra, hogy a Neptunban ne legyen lejárt határidős, aktív státuszú befizetendő kiírt tételed, mert akkor nem tudsz vizsgára jelentkezni, amíg azt nem teljesíted.
  • Az írásbeli vizsgák eredményéről annak befejezésétől számított második munkanap végéig, a szóbeli vizsgák esetén pedig az eredmény megállapítását követően azonnal közlésre kerülnek.
  • Ha feljelentkeztek egy vizsgára, de nem jelentek meg rajta (nem egészségügyi okok miatt), akkor a későbbiekben mulasztási díjat kell fizetnetek, melynek összege 5500 Ft, ezt a Neptunon írják jóvá. Ez nem számít bele a fentebb említett 6 vizsgaalkalomba. A felvett vizsgáról való távolmaradást a vizsgát követő 8 napon belül kell a vizsgát kiíró tanszéken igazolni. Amennyiben a tanszék az igazolást elutasítja, leadhatjátok a Neptunban a 052-es kérvényt, amely A Vizsgáról távollét igazolása nevet viseli. Amennyiben igazolatlannak minősül a távolmaradás, akkor be kell fizetnetek a már említett 5500 Ft-ot.

További információkat a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban (TVSZ), illetve a TTK HK honlapján találhattok.

Sikeres vizsgaidőszakot kívánunk mindenkinek!

2. TTK Nyílt Nap
Jövő héten pénteken, december 9-én kerül megrendezésre az idei BME TTK Nyílt Nap, melyre hallgatói segítőket keresünk, elsősorban az érkező diákok regisztrálásához és tájékoztatásához.
Amennyiben szívesen vennétek részt az esemény szervezésében, az alábbi google form kitöltésével tudtok jelentkezni.
3. TTK HK ügyeleti idő
Minden héten hétfőn és csütörtökön 16:00 – 17:00 időpontban fogadóórát tartunk, itt bármilyen üggyel kapcsolatban az ügyeletes képviselők fognak segítséget nyújtani.
A jövő héten Bálint Kata (hétfőn) és Kardos Boldizsár (csütörtökön) ügyelnek majd.
Keressétek őket bizalommal a TTK HK irodában (a Kármán Tódor Kollégium 013-as termében)! Ha nem vagytok kolisok, akkor írjatok egy emailt az info@ttkhk.hu e-mail címre és be lesztek engedve.