Aktuális híreink röviden összefoglalva:

 1. Tudnivalók vizsgaidőszakról
 2. Wigner Jenő Kamarakórus – Karácsonyi Koncert
 3. Kollégiumi mentor pályázatok
 4. A kari Szociális Bizottság tagjainak megválasztása és Hallgatói Fórum

1. Tudnivalók vizsgaidőszakról

Néhány hasznos információ a vizsgaidőszakról és a vizsgákról:

 • A vizsgaidőszak első része 2023. december 18-tól 2023. december 22-ig tart, a második része pedig 2024. január 8. – 2023. január 26. között lesz megtartva.
 • Minden tárgyból maximum 6-szor lehet vizsgára jelentkezni. Az első két vizsga ingyenes, a harmadikért pedig már fizetni kell. A különeljárási díj összege 4500 Ft.
 • Minden vizsgára előtte való nap 12:00-ig lehet feljelentkezni, valamint egy felvett vizsgát is eddig az időpontig lehet leadni.
 • Ügyelj arra, hogy a Neptunban ne legyen lejárt határidős, aktív státuszú befizetendő kiírt tételed, mert akkor nem tudsz vizsgára jelentkezni, amíg azt nem teljesíted.
 • Az írásbeli vizsgák eredményéről annak befejezésétől számított második munkanap végéig, a szóbeli vizsgák esetén pedig az eredmény megállapítását követően azonnal közlésre kerülnek.
 • Ha feljelentkeztek egy vizsgára, de nem jelentek meg rajta (nem egészségügyi okok miatt), akkor a későbbiekben mulasztási díjat kell fizetnetek, melynek összege 5500 Ft, ezt a Neptunon írják jóvá. Ez nem számít bele a fentebb említett 6 vizsgaalkalomba. A felvett vizsgáról való távolmaradást a vizsgát követő 8 napon belül kell a vizsgát kiíró tanszéken igazolni. Amennyiben a tanszék az igazolást elutasítja, leadhatjátok a Neptunban a 052-es kérvényt, amely A Vizsgáról távollét igazolása nevet viseli. Amennyiben igazolatlannak minősül a távolmaradás, akkor be kell fizetnetek a már említett 5500 Ft-ot.

További információkat a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban (TVSZ) találhattok.

2. Wigner Jenő Kamarakórus – Karácsonyi Koncert

A Wigner Jenő Kamarakórus szeretne meghívni Titeket a december 13-án 19 órakor a BME K172-es termében megrendezésre kerülő Karácsonyi Koncertjére.

Az előadásra nagy szeretettel várják a kar hallgatóit.

3. Kollégiumi mentor pályázatok

Kiírásra kerültek 2023/24-es tanév tavaszi félévére vonatkozó kollégiumi mentor és vezetőmentor pályázatok.

A pályázatok leadási határideje: 2023. december 20. 12:00.

A pályázati kiírásokat és az adatlapokat az ÉSZI honlapján találjátok.

4. A kari Szociális Bizottság tagjainak megválasztása és Hallgatói Fórum

Kari Hallgatói Szavazás:

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a BME TTK HÖK szavazást tart 2023. december 18. 18:00 – december 22. 18:00 között a kari hallgatók szociális helyzetére javaslatot tevő bírálók személyéről.

Kari Hallgatói Fórum:

A Szavazást megelőzően a hagyományokhoz híven Kari Hallgatói Fórum kerül megrendezésre.

A Fórum időpontja: 2023. december 18. (hétfő) 17:00.

A Fórum helyszíne: H épület 607-es terem.

A Fórum napirendje:

 1. Tájékoztató a 2023/24/2-es Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázat változásairól, fejleményeiről
 2. A jelöltek bemutatása
 3. Egyebek

Jelentkezés menete:

A választáson a Kar minden hallgatója választó és választható. A Szociális bírálók jelentkezéseit a Szavazási Bizottság gyűjti össze. A jelentkezések benyújtására 2023. december 11. 00:00 és december 15. 12:00 között van lehetőség. A jelentkezési lapot, mely az alábbi helyen érhető el, illetve egy bemutatkozást és egy igazolványképet elektronikus úton kell eljuttatni Kanizsai Péter Jakab és Antal Jázmin részére, a kanizsai.peter@ttkhk.hu és antal.jazmin@bmeehk.hu címekre.