Aktuális híreink röviden összefoglalva:

 1. Kollégiumi mentor pályázatok
 2. Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázat
 3. Kari Tábor előkérdőív
 4. Morgan Stanley előadás
 5. Vizsgaidőszak kisokos

1. Kollégiumi mentor pályázatok

Kiírásra kerültek a 2024/25 tanév őszi félévére vonatkozó kollégiumi mentor és vezetőmentor pályázatok.
A pályázatok leadási határideje: 2024. június 24. 12:00 !!!
A Kármán Tódor Kollégiumban 1 vezetőmentort, illetve a TTK részéről 2 mentort fognak felvenni.
A pályázati kiírásokat és az adatlapokat az ÉSZI honlapján találjátok.

2. Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázat

Kiírásra került a 2024/25 tanévre szóló Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázat, melynek célja a mintatanterven túlmutató, kiemelkedő szakmai és tudományos tevékenység jutalmazása.
A pályázat leadási határideje: 2024. július 1. (hétfő) 23:59
A pályázati kiírást és az adatkezelési tájékoztatót megtaláljátok a MŰEPER felületén.
Bármilyen kérdés vagy probléma esetén forduljatok bizalommal az Egyetemi Hallgatói Képviselethez a palyazat@bmeehk.hu e-mail címen!

3. Kari Tábor előkérdőív

A BME TTK Kari Tábor idén augusztus 8-11. között kerül megrendezésre Balatonlellén.
Szeretnénk megismerni véleményeteket és tapasztalataitokat az elmúlt évek táborairól, hogy idén még jobb élményt nyújthassunk. Kérjük, töltsétek ki ezt a kérdőívet, hogy közösen tegyük felejthetetlenné a tábort!

4. Morgan Stanley előadás

A Morgan Stanley New York-i “Forecasting Capabilities for Corporate Financial Planning & Analysis” osztályának vezetője, Brandon von Feldt ellátogat Budapestre.
Az esemény minden egyetemi hallgató számára nyitott. Ismerd meg a modellezési folyamatot valós példákon keresztül és találkozz tapasztalt szakemberekkel.
Időpont: 2024. június 18., 13:00-14:00
Helyszín: Lechner Ödön fasor 8., Millennium Tower III
Az esemény regisztrációhoz kötött, regisztrálni az ezen a linken található QR kóddal tudtok június 16. (ma) 23:59-ig.

5. Vizsgaidőszak kisokos

Néhány hasznos információ a vizsgaidőszakról és a vizsgákról:

 • Minden tárgyból az első két vizsga ingyenes, a harmadikért pedig már fizetni kell. A különeljárási díj összege 4500 Ft.
 • Minden vizsgára előtte való nap 12:00-ig lehet feljelentkezni, valamint egy felvett vizsgát is eddig az időpontig lehet leadni.
 • Ügyelj arra, hogy a Neptunban ne legyen lejárt határidős, aktív státuszú befizetendő kiírt tételed, mert akkor nem tudsz vizsgára jelentkezni, amíg azt nem teljesíted.
 • Az írásbeli vizsgák eredményéről annak befejezésétől számított második munkanap végéig, a szóbeli vizsgák esetén pedig az eredmény megállapítását követően azonnal közlésre kerülnek.
 • Ha feljelentkeztek egy vizsgára, de nem jelentek meg rajta (nem egészségügyi okok miatt), akkor a későbbiekben mulasztási díjat kell fizetnetek, melynek összege 5 500 Ft, ezt a Neptunon írják jóvá. A felvett vizsgáról való távolmaradást a vizsgát követő 8 napon belül kell a vizsgát kiíró tanszéken igazolni. Amennyiben a tanszék az igazolást elutasítja, leadhatjátok a Neptunban a 052-es kérvényt, amely A Vizsgáról távollét igazolása nevet viseli. Amennyiben igazolatlannak minősül a távolmaradás, akkor be kell fizetnetek a már említett 5 500 Ft-ot.
 • Fontos záróvizsga tudnivalók.