Gerner Alexandra

Sziasztok!

Gerner Alexandra vagyok elsőéves Alkalmazott Matematikus MSc szakos hallgató Sztochasztika szakirányon. 2018 márciusa óta mandátumos képviselő a Természettudományi Kar Hallgatói Képviseletében. Az első évben, melyet a Képviseletben töltöttem, rendezvényszervezéssel és PR tevékenységgel foglalkoztam. Főszervezője voltam a 2018-as első ÉMK-TTK Gólyatábornak. Emellett úgy érzem, hogy ezen év alatt sikerült PR területen is újat alkotnom, valamint véleményem szerint sikerült javítani a HK megítélésén és a hallgatók nagyobb bizalommal fordulnak hozzánk. A posztjaimon felül bekapcsolódtam egyéb projektekbe is, mint például az utánpótlás keresés és az utánpótlás kinevelés.

Két évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy megpályázom az elnöki pozíciót, melyre bizalmat szavazott nekem a Képviselet. Az utóbbi két évben, melyet elnökként töltöttem, sikerült teljes képet kapnom az egész HÖK rendszerről és az Egyetem működéséről. Jó kapcsolatot alakítottam ki a Dékáni Hivatallal és a Kar vezetésével. Elnökségem alatt számos újítás ment végbe a Képviseleten belül. Voltak szerkezeti változtatások és új projektek is, melyekkel sikerült nagyban előrelendíteni a működésünket.

Az előző ciklusban a koronavírus járvány miatt számos akadályozó tényezővel kellett szembenéznünk. Már az alakuló üléstől kezdve távban dolgoztunk együtt, mely alól kivételt képzett a nyári és a kora őszi időszak. Úgy érzem, hogy a távolléti oktatás miatt az új hallgatói képviselők kinevelése sem működött tökéletesen. A következő ciklusban remélem, hogy visszatér az életünk a normál kerékvágásba és személyes formában, sokkal effektívebben tudjuk végrehajtani a tudásátadást.

A Hallgatói Képviselet alapvető feladatinak elvégzése mellett három féléven keresztül bíráltam Rendszeres Szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatokat is. A bírálás alatt megtanultam, hogy nem csak képviselőként lehet segíteni hallgatótársainknak, hanem a Szociális Bizottság tagjaként is. Szeretném hangsúlyozni, hogy rettentően nagy szükség van bírálókra, hiszen érdekünk, hogy mindenki pályázata a leghamarabb legyen elbírálva és időben tudjon hiánypótolni.

Az idei évben ismét elindulok a Tisztújításon Hallgatói Képviselőnek és a Szociális Bizottság tagjának, mert szeretném folytatni az eddigi projekteket, illetve szeretném biztosítani tudásommal és tapasztalatommal a TTK HK gördülékeny és biztos talpakon álló működését.

Kérlek, amennyiben sikerült meggyőznöm az eddig végzett tevékenységemmel, vagy a fenti bemutatkozásommal, szavazz rám a Természettudományi Kar Hallgatói Szavazásán!