Költségtérítés mérséklése

Amennyiben költségtérítéses/önköltséges képzésen folytatjátok tanulmányaitokat a Karon, lehetőségetek van a kiírt összeg csökkentésének kérvényezésére. A mérséklés kizárólag az alapdíjon felüli, kreditek után fizetendő részből adható, és tanulmányi, illetve szociális alapon kérhetitek.

A mérséklést a 10/A Költségtérítés/önköltség csökkentés kérelem személyes okokból Neptun kérvényen keresztül igényelhetitek. Pontos határidőkkel később fogunk tudni szolgálni.

Emellett a MŰEPER-ben is kiírásra kerül egy pályázat a Szociális alapú önköltség/költségtérítés mérséklésére, melyet abban az esetben kell leadnotok, ha szociális alapon is igénylitek a kedvezményt. Aki adott le Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázatot, annak nem szükséges külön pályázatot benyújtani, elegendő, ha a pályázat elején a megfelelő rubrika bepipálásával jelzi ezt.

A részletekkel és határidőkkel hamarosan jelentkezünk.

Abban az esetben, ha az önköltséget/költségtérítést diákhitelből kívánjátok fedezni, a diákhitel igénylését érdemes a Neptun rendszeren keresztül elindítani, hiszen így ügyfélkapuval együtt nincs szükség személyes papír alapú leadásra. Ezt a Neptunban az Ügyintézés/Diákhitel igénylés menüpont alatt tudjátok megtenni. Érdemes a várható maximális (mérséklés nélküli) tandíjra megigényelni a Diákhitelt, mivel a mérséklés mértéke nem ismert még, illetve később a mérsékelt összeget fogja bekérni az Egyetem a Diákhitel Központtól.
További kérvény leadása javasolt a Neptunban a befizetési határidő meghosszabítására, hiszen az alapdíjat már a regisztrációs hét előtt kiírják, és a regisztrációs hét végéig be is kell fizetni, ez pedig: 101/2 Kérelem DIÁKHITELBŐL fedezendő tétel befizetési határidejének a módosítására.