Szociális Bírálók

A nevem Besenyei Virág, a matematika BSc másodéves hallgatója vagyok. Az eddig itt töltött időm alatt háromszor adtam le az egyetem által kiírt szociális pályázatot. Mind a saját tapasztalataim, mind a környezetemben lévő pályázatot leadó hallgatók tapasztalatai alapján, sok esetben ez nem egy egyszerű feladat, ennek ellenére már első alkalommal is érdekesnek találtam és vonzott a pályázat körüli hivatalos munka. Továbbá a felmerülő problémáim esetén a Szociális Bizottság tagjai nagyon készségesen, odaadóan nyújtottak segítséget, személyesen és elektronikusan is. Ez motivál most arra, hogy előző félévben bírálói pozícióra jelentkezzek, hiszen tisztában vagyok vele, hogy egy-egy diáknak mit jelenthet elnyerni a pályázatot, ha van valaki, akihez fordulhatnak kérdéseikkel és aki a számukra legjobbat tartja szem előtt. Az előző időszakban sok tapasztalatot gyűjtöttem, már nem csak pályázóként, de bírálóként is, jó volt tanulni és fejlődni a pályázatok bírálása során. Munkámmal ebben a félévben is szeretném segíteni a pályázó társaimat és azokat is, akik nap mint nap a hallgatókért dolgoznak.

Csuha Bogi vagyok, januárban fejeztem be a Fizika Bsc-t és idén februárban kezdem az Orvosi Fizika MSc-t. A BSc-s éveim alatt mindig is aktívan részt vettem a közéletben, találkozhattatok velem szervezőként gólyatáborokban, gólyabálokon, kari táborokban, illetve KAPOCS programokon is. Voltam a KAPOCS vezetője , illetve HK-s ként a Rendezvényszervezőbizottságnak is a vezettem. Ezeken a posztokon rengeteget tudtam tanulni az egyetem működéséről.

Szociális pályázatok bírálásában több mint egy éve veszek részt, emellett rendszeres pályázó is vagyok. Már a pályázás során is sok tapasztalatot szereztem a rendszerről, amit bírálóként sikerült kiegészítenem a szabályzatok pontos megismerésével. Amennyiben lehetőségem adódik rá, a következő ciklusban is szeretnék részt venni a szociális pályázatok bírálásában, amit legjobb tudásom szerint és maximális empátiával végeznék el.

Dénes Gergő vagyok, elsőéves Fizikus MSc szakos hallgató, kutatófizikus szakirányon. 2020 szeptemberében kezdtem az egyetemet Fizika BSc-n, amit Jeles diplomaeredménnyel végeztem el. A kar hallgatóinak szignifikáns része ismer, aktív része vagyok a közéletnek, valamint mindig nyitott vagyok, ha valakinek segítségre van szüksége.

2021 óta tagja vagyok a Hallgatói Képviseletnek, volt olyan év, ahol a szociális bírálói vizsgát is letettem, de kapacitás hiányában nem bíráltam – az idei tisztújítás idején hasonló okból nem jelentkeztem erre a szerepkörre: tudtam, hogy a nyáron nem lenne időm a feladatkör ellátására.

Szerencsére mostmár sokkal jobb kilátásokkal tudok nekivágni a következő időszaknak, így ha megválasztásra kerülök szociális bírálónak, mindent megteszek majd azért, hogy a hallgatóknak a lehető legtöbb, és legminőségibb segítséget nyújtsam ezen a téren.

Hermán Judit vagyok, elsőéves matematikus MSc szakos hallgató. Eddig is szívesen vettem részt a kar közéletében, a KAPOCS tagjaként rendszeresen segítek a heti programok szervezésében, illetve az utóbbi három gólyatábornak is szervezője voltam, és évfolyamfelelősként tagja vagyok a kari Oktatási Bizottságnak is. Szeretem, ha segíthetek másoknak, és szívesen látok el kommunikációval járó feladatokat, ezért szeretnék jelentkezni szociális pályázatokat bírálni. Korábban magam is adtam le ilyen pályázatot, illetve bírálóként is tapasztalatot szereztem, és láttam, hogy a bírálók segítsége mennyire fontos a pályázat leadásában. Emellett az is fő motivációm, hogy az Oktatási Bizottság mellett a Szociális Bizottságban is segíthessek a kari ügyek intézésében.

Kovács Kíra Diána vagyok, elsőéves Matematikus MSc szakos hallgató.

2021 márciusában jelentkeztem először HK-ba és ezzel egyszerre szociális bírálónak is. Hamar a szívemhez nőtt a terület, azóta minden félévben aktívan segítettem a karra beérkező Rendszeres szociális ösztöndíjak bírálásában, így a téli időszak lenne a 6. félév bírálásom.

Remélem, hogy most is bizalmat szavaznak nekem a Kar hallgatói, és folytathatom a megkezdett tevékenységeimet, és ha bármi kérdés merülne fel a pályázat leadásával kapcsolatban, akkor a szociális referens mellett engem is nyugodtan kereshettek.

Rák Lili vagyok, Fizika Bsc-s hallgató. Tavaly volt az első bírálói időszakom, ekkor már meg voltam választva szociális referensnek is a TTK HK részéről.

Nagy kihívást jelentett, hogy az első bírálói időszakom alatt kellett betöltenem a kari referens pozícióját is. Akkor nem volt a poszt betöltésére jelentkező, aki tapasztalt bíráló is volt egyben. Mivel gárdaként éreztük ennek a szervet-működési hátulütőit, szeretném ebben az időszakban is kamatoztatni a lelkesedésemet és elköteleződésemet, mostmár egészen sok bírálóitapasztalattal is párosítva.

Motivációm az, hogy ha már úgy alakult, hogy hallgatók kell kezeljék első fokon a kari szociális pályazatokat, akkor olyan lelkiismeretes és tettrekész emberek alkossák a bírálói gárdát, akik körültekintően és a pályázó érdekeit a szívükön viselve vállalják magukra ezt a felelősségteljes kinevezést. Magamat ilyen embernek tartom.

Kérlek, fogadjatok bizalommal!