Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /srv/http/wp-content/themes/enfold/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 536

Aktuális híreink 2018.03.27.

 

1. HK Tisztújítás
2. Szociális ösztöndíjak emelkedése
3. Kar Kiváló Oktatója díj – hallgatói jelölés
4. Rendezvényszervező​ ​​Bizottsági pályázat
5. PR​ ​​Bizottsági pályázat
6. JINR nyári iskola
7. 
Fulbright ösztöndíjak az Egyesült Államokba
8. 
Közgazdász versenyek 2018 tavaszán

 

 

1. HK Tisztújítás

2018 márciusában lezajlott a Hallgatói Képviselet éves Tisztújító szavazása, ahol az alábbi emberek szereztek mandátumot a következő egy évre:

 1. Schaf Lili – 107 szavazat
 2. Grabarits András – 102 szavazat
 3. Kovács Szilvia – 98 szavazat
 4. Barabás Zoltán – 96 szavazat
 5. Holl Viktor – 80 szavazat
 6. Lestyan Bence – 80 szavazat
 7. Szabados Dóra – 79 szavazat
 8. Kulcsár Fruzsina – 75 szavazat
 9. Miklós-Kovács Janka – 74 szavazat
 10. Módos Dávid – 64 szavazat
 11. Gerner Alexandra – 64 szavazat
 12. Zeleny Kaludia – 59 szavazat

Az új HK március 19-én tartotta alakuló ülését, amelyen Lestyan Bencét választották meg a képviselet elnökének, így ő lemondott képviselői mandátumáról, helyére a várólistán első helyen álló Juhász Adél került. A HK tanácskozási jogú tagjai: Oroszki Norbert és Csősz Gábor.

Itt találjátok az alakuló ülés jegyzőkönyvét. A képviselők posztjait és elérhetőségeit ezen a linken tekinthetitek meg.

 

2. Szociális ösztöndíjak emelkedése szeptembertől

Megállapodásban rögzítette Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elnöke, hogy 2018. szeptember 1-től 40%-kal emelkednek a rászorultsági ösztöndíjak.

A HÖOK 2017. július 5-én mutatta be Jövőkép Programját, melynek keretein belül a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói megfogalmazták helyzetértékelésüket és jobbító észrevételeiket a magyar felsőoktatás több területét érintően. Az első lépések között az EMMI vállalja a rászorultsági ösztöndíjak átalakítását, azok emelését 2018. szeptember 1-től. Az emelés mértéke 40%. Ezen felül megállapodásban rögzítették a felsőoktatást érintő legfontosabb beavatkozásokat: csökkennek a központi felvételi ponthatárok, több kollégiumi hely lesz és elindul a családbarát felsőoktatás megteremtése is. A Minisztérium a Jelentés elfogadásától számított egy éven belül felülvizsgálja a Fokozatváltás a felsőoktatásban c. stratégiát és kiegészíti az elfogadott jelentésben szereplő megoldási javaslatokkal, intézkedésekkel.

Itt láthatjátok, hogy milyen egyéb kiemelt pontok szerepeltek még a március 9-ei megállapodásban.

 

3. Kar Kiváló Oktatója díj – hallgatói jelölés

A TTK Kari Tanácsa a HK javaslata alapján minden évben kiosztja a Kar Kiváló Oktatója díjat. Ehhez a korábbiakban megszokott módon a ti javaslataitokat várjuk az alábbi formban.
Jelöljetek olyan TTK-s oktatókat (akár doktoranduszokat is), akik kiemelkedően jó órákat tartanak vagy különösen odafigyelnek a hallgatók igényeire. Minden hallgató legfeljebb három oktatót jelölhet indoklással együtt, prioritási sorrendben.

Jelölés határideje: 2018. április 05., 23:59.

 

4. Rendezvényszervező​ ​​Bizottsági pályázat

A TTK HK ​kiírta éves pályázatát rendezvényszervezői posztra a Rendezvényszervező Bizottságába. A Bizottság​ tetszőleges számú jelöltet terjeszthet fel a Hallgatói Képviseletnek.

A rendezvényszervezők elsődleges feladata a kari rendezvények szervezése, lebonyolítása, különös tekintettel a a Gólyatáborra, a Gólyahétre illetve a TTK Bálra.
A​ bizottságba pályázat leadásával lehet jelentkezni.​
A ​pályázat részleteit itt olvashatjátok.​

Pályázat leadásának határideje: április 8. éjfél.

 

5. PR​ ​​Bizottsági pályázat

A TTK HK ismét tagfelvételt hirdet a PR Bizottságába. A Bizottság tetszőleges számú jelöltet terjeszthet fel a Hallgatói Képviseletnek. A PR Bizottság tagjainak elsődleges feladata a kari hírcsatornák naprakészen tartása, a kari rendezvényekkel kapcsolatos PR tevékenységek szervezése, plakátok, szóróanyagok készítése, iskolalátogatások szervezése, valamint a nyílt napok lebonyolítása.
A bizottságba pályázat leadásával lehet jelentkezni.
A pályázat részleteit itt olvashatjátok.

Pályázat leadásának határideje: április 8. éjfél.

 

6. JINR nyári iskola

Az orosz Joint Institute for Nuclear Research megnyitotta nyári iskolájába való jelentkezését. A program 6-8 hét hosszú, a résztvevők július 1. és szeptember 1. között tudnak kiutazni. A programra olyan hallgatók jelentkezését várják, akik 3. évüket fogják elkezdeni az alapképzésen, de még nem kezdtek bele a PhD képzésük 2. évébe.

Az étkezésről, szállásról, utazási költségekről az alábbi linken olvashattok.

További információért kattintsatok ide.

Jelentkezési határidő: 2018. március 31. az http://students.jinr.ru oldalon.

 

7. Fulbright ösztöndíjak az Egyesült Államokba

Fulbright Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjak: Továbbtanulási/kutatási lehetőség a 2019-2020-as tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2018. július 15-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják. Pályázat beadási határidő: 2018. május 22.

Humphrey Ösztöndíj: Szakmai továbbképzéssel kombinált egy éves tanulmányi program a 2019-2020-as tanévben a program által felkínált amerikai egyetemen. Ajánlott az olyan közszolgálat iránt elhivatott szakemberek számára, akik szakmai tapasztalataikat szeretnék bővíteni. Pályázat beadási határidő: 2018. május 22.

További információ: http://www.fulbright.hu/

 

8. Közgazdász versenyek 2018 tavaszán

E.ON Challange.ON Hackathon: Az E.ON jövő energiájáról szóló 24 órás ötletversenye, melyre április 10-ig jelentkezhetnek a nappali tagozatos 2-4 fős csapatok, szaktól függetlenül. További információk a versenyről: www.challengeon.hu

BlackRock Hackathon: A Design Terminál szervezte BlackRock Hackathon, ahol a tudatos pénzhasználat kerül a középpontba. Szaktól függetlenül jelentkezhetnek a diákok április 5-ig. További információk a versenyről: www.blackrock.designterminal.org