Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /srv/http/wp-content/themes/enfold/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 536

Aktuális híreink 2018.04.03.

 

1. Szakirány-tájékoztató
2. Kollégiumi internethozzájárulás 2017/2018/2
3. Szociális pályázat visszajelző kérdőív
4. Rendezvényszervező​ ​​Bizottsági pályázat
5. PR​ ​​Bizottsági pályázat
6. Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2017
7. Kar Kiváló Oktatója díj – hallgatói jelölés

8. Fulbright ösztöndíjak az Egyesült Államokba
9. Közgazdász versenyek 2018 tavaszán

 

 

1. Szakirány-tájékoztató

Másodéves matematika BSc szakos hallgatók számára tájékoztatót tart a Sztochasztika Tanszék a Sztochasztika és az Adattudomány specializációkról április 19-én (csütörtök) 16:20-tól a H607-es teremben. Minden szakirány-választás előtt álló hallgató számára hasznos információkkal, valamint egy kis enni- és innivalóval is készülnek a specializációk felelősei.

 

2. Kollégiumi internethozzájárulás 2017/2018/2

2018. április 12-ig van lehetőségetek befizetni a tavaszi féléves internethozzájárulásokat a Baross, Bercsényi, Kármán, Martos, Vásárhelyi és Wigner kollégiumokban a  bmejegy.hu-n keresztül. A hozzájárulás mértéke ebben a félévben egységesen 5000 Ft. Amennyiben a befizetés nem történik meg a fenti határidőig, úgy ezt követően a hálózati elérés a kollégiumban meghatározott alapszolgáltatásra szűkül.

 

3. Szociális pályázat visszajelző kérdőív

A következő kérdőív kitöltésével elmondhatjátok a véleményeteket és tapasztalataitokat a 2017/2018. tanév tavaszi félévének rendszeres és rendkívüli szociális ösztöndíj pályázataival kapcsolatban.

 

4. Rendezvényszervező Bizottsági pályázat

A TTK HK kiírta éves pályázatát rendezvényszervezői posztra a Rendezvényszervező Bizottságába. A Bizottság tetszőleges számú jelöltet terjeszthet fel a Hallgatói Képviseletnek.

A rendezvényszervezők elsődleges feladata a kari rendezvények szervezése, lebonyolítása, különös tekintettel a Gólyatáborra, a Gólyahétre illetve a TTK Bálra.
A bizottságba pályázat leadásával lehet jelentkezni.
A pályázat részleteit itt olvashatjátok.

Pályázat leadásának határideje: április 8. éjfél.

 

5. PR Bizottsági pályázat

A TTK HK ismét tagfelvételt hirdet a PR Bizottságába. A Bizottság tetszőleges számú jelöltet terjeszthet fel a Hallgatói Képviseletnek. A PR Bizottság tagjainak elsődleges feladata a kari hírcsatornák naprakészen tartása, a kari rendezvényekkel kapcsolatos PR tevékenységek szervezése, plakátok, szóróanyagok készítése, iskolalátogatások szervezése, valamint a nyílt napok lebonyolítása.
A bizottságba pályázat leadásával lehet jelentkezni.
A pályázat részleteit itt olvashatjátok.

Pályázat leadásának határideje: április 8. éjfél.

 

6. Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2017

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hagyományának megfelelően minden évben miniszteri elismerő oklevéllel jutalmazza a kimagasló tanulmányi- és sporteredményt elért diákokat. A „Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2017” cím elnyerésére a 2016/2017. tanévben 5-13. évfolyamos tanulók, valamint legalább az egyik félévben felsőoktatási intézmény teljes idejű alap-, mester-, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgatók pályázhatnak. A pályázatról bővebben itt olvashattok.

Benyújtási hatádirő: 2018. április 17.

 

7. Kar Kiváló Oktatója díj – hallgatói jelölés

A TTK Kari Tanácsa a HK javaslata alapján minden évben kiosztja a Kar Kiváló Oktatója díjat. Ehhez a korábbiakban megszokott módon a ti javaslataitokat várjuk az alábbi formban.
Jelöljetek olyan TTK-s oktatókat (akár doktoranduszokat is), akik kiemelkedően jó órákat tartanak vagy különösen odafigyelnek a hallgatók igényeire. Minden hallgató legfeljebb három oktatót jelölhet indoklással együtt, prioritási sorrendben.

Jelölés határideje: 2018. április 05., 23:59.

 

8. Fulbright ösztöndíjak az Egyesült Államokba

Fulbright Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjak: Továbbtanulási/kutatási lehetőség a 2019-2020-as tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2018. július 15-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják. Pályázat beadási határidő: 2018. május 22.

Humphrey Ösztöndíj: Szakmai továbbképzéssel kombinált egy éves tanulmányi program a 2019-2020-as tanévben a program által felkínált amerikai egyetemen. Ajánlott az olyan közszolgálat iránt elhivatott szakemberek számára, akik szakmai tapasztalataikat szeretnék bővíteni. Pályázat beadási határidő: 2018. május 22.

További információ: http://www.fulbright.hu/

 

9. Közgazdász versenyek 2018 tavaszán

E.ON Challange.ON Hackathon: Az E.ON jövő energiájáról szóló 24 órás ötletversenye, melyre április 10-ig jelentkezhetnek a nappali tagozatos 2-4 fős csapatok, szaktól függetlenül. További információk a versenyről: www.challengeon.hu

BlackRock Hackathon: A Design Terminál szervezte BlackRock Hackathon, ahol a tudatos pénzhasználat kerül a középpontba. Szaktól függetlenül jelentkezhetnek a diákok április 5-ig. További információk a versenyről: www.blackrock.designterminal.org