Aktuális híreink 2018.10.09.

1. FUN 4U! – Fontos az Új Nézőpont!
2. HK fogadóóra
3. TTK Bál Design pályázat
4. Kollégiumi térítési díjak 2018/19/1
5. Középiskola-látogatások
6.  47. Műegyetemi Állásbörze
7. Külügyi börze

 

1. FUN 4U! – Fontos az Új Nézőpont!

 A BME TTK Hallgatói Képviselete egy új programsorozattal várja mindazokat, akik szeretnének beleszólni a Karunkon folyó közösségi élet alakulásába, tennének a többi hallgatóért, részt szeretnének venni a HK munkájában, vagy csak elmondanák a véleményüket.
A programokon röviden bemutatjuk a legfontosabb feladatköröket, amit a HK ellát, majd egy kerekasztal beszélgetés formájában megvitatunk egy-egy aktuális témát.
Az utolsó előadás témája a Juttatás. Ennek időpontja 2018. október 10. (szerda) 18:00, helyszíne pedig a H épület 607-es terme.
A megjelenőket izgalmas kérdéseken és nyitott társaságon kívül harapnivalóval és üdítővel várjuk!
További információkért kövessétek a hivatalos Facebook eseményünket.

2. HK fogadóóra

A héten az alábbi fogadóidőpontban várunk Benneteket:
Szerda (2018.10.10.): 20:00-21:00

Ha bármi kérdésetek van, forduljatok hozzánk bizalommal!

3. TTK Bál Design pályázat

Kiírásra került a 2018-as TTK Bál Design pályázata.

Leadási határidő: október 14. 23:59

 

4. Kollégiumi térítési díjak 2018/19/1

Kiírásra kerültek a Neptunban a 2018/19/1 félévi kollégiumi térítési díjak. Legközelebbi befizetési határidő: 2018. október 19.

Ha a kollégiumi díj összegével problémád akad, a kollegiumok@mail.bme.hu e-mail címre írj adataid megadásával.

Kollégiumi díj számlázása: amennyiben átutalásos számlát szeretnél cég/egyesület/alapítvány/stb. részére, 2018. október 19.-ig jelezd a kollegiumok@mail.bme.hu e-mail címre. Gyűjtőszámláról befizetett kollégiumi tétel(ek)ről szóló számlaigényed szintén erre a címre jelezd.

 

5. Középiskola-látogatások

Az alábbi űrlapon jelentkezhettek iskolalátogatásra.

Egy középiskola-látogatáson a teendő a BME, illetve azon belül a Természettudományi Kar bemutatása a 11-12. osztályos tanulóknak, akik még pályaválasztás előtt állnak. Célunk, hogy felkeltsük az érdeklődésüket, ajánljuk nekik a nyílt napjainkat és meggyőzzük őket, hogy mi vagyunk a legjobb választás.

Időpont: 2018. ősz (nyílt napok előtt)

 

6.  47. Műegyetemi Állásbörze

A Műegyetemi Állásbörzén több ezer hazai és külföldi álláslehetőséggel vár több, mint 140 kiállító minden felsőfokú tanulmányait folytató hallgatót, frissdiplomást és felsőfokú végzettséggel rendelkező munkavállalót két napon keresztül a BME Központi épületében.

A tévhitekkel ellentétben nem csak mérnöki, hanem többek közt gazdasági, pénzügyi, informatikai és ami a legfontosabb, természettudományi állások közül is lehet válogatni.

Helyszín: K épület magasföldszint és első emelet
Időpont: 2018. október 10-11.

A belépés ingyenes, akárcsak a sikeres álláskereséshez elengedhetetlen felkészítő tanácsadások és előadások!

Emellett a 1/2017. (X.10.) számú Rektori Körlevél értelmében az Állásbörzén igazoltan résztvevő hallgatók négy óráról felmentést kaphatnak.

A rendezvényen pedig NYEREMÉNYJÁTÉKOT is meghirdetnek, részleteit hamarosan az Állásbörze Facebook eseménye alatt találhatsz.

 

7. Külügyi börze

Nyiss a világra!

Azon gondolkozol, hogy külföldön folytatnád tanulmányaidat? Vagy csak egy féléves kitekintésre vágysz, de csak a kezdő lökés hiányzik? Netán a jövő nyarat kint töltenéd az USA-ban?

A Hallgatói Külügyi Testület (HKT) idén 21. alkalommal hozza el nektek a Külügyi Börzét a Műegyetemi Állásbörze társrendezvényeként!

Helyszín: K épület, 2. emelet
Időpont: 2018. október 10-11.

A Külügyi Börze célja az, hogy jobban megismerjétek azokat a szervezeteket, amelyek által megvalósíthatóvá válnak külföldi terveitek. Számos kiállító lesz ebben segítségetekre! Gyűjtsétek össze az összes szükséges információt tervezett utazásotokkal, szakmai gyakorlatotokkal vagy külföldi munkalehetőségeitekkel kapcsolatban!

Up2You nyelviskola középfokú próbanyelvvizsgáira (angol és német nyelven), ezekre a Facebook eseménynél található linken jelentkezhettek.