Aktuális híreink 2019.03.20.

1. Szociális pályázat visszajelző kérdőív
2. WJSZ tagfelvétel
3. Informatika 3 visszajelző kérdőív
4. Budapest Ösztöndíj Program
5. Famelab tudomány-kommunikációs verseny

1. Szociális pályázat értékelő kérdőív

Tudjátok, célunk az, hogy minél könnyebbé tegyük a hallgatók életét, de ehhez a segítségetekre van szükségünk. Most a Szociális pályázattal kapcsolatban szeretnénk tudni a véleményeteket! Kérlek minél többen töltsétek ki az alábbi kérdőívet, sokat segítetek vele!

2. WJSZ tagfelvétel

A Wigner Jenő Szakkollégium ebben a félévben is tagfelvételt hirdet. Ha szeretnéd szaktársaiddal együtt gyarapítani tudásod, ha érdekelnek a kísérletek, te is ki akarsz állni az emberek elé, hogy népszerűsítsd a természettudományokat, vagy ha csak egy jó társaság tagja akarsz lenni, jelentkezz szakkollégiumunkba. Annyit kell tenned, hogy kitöltesz egy rövid feladatsort, ami úgy, hogy már eltöltöttél legalább fél évet a TTK-n nem fog 10 percnél tovább tartani, valamint közös időpontegyeztetés után 10 percet elbeszélgetsz a felvételi bizottság tagjaival. További információkért, és a feladatsorért látogassátok meg a szakkollégium honlapját: wjsz.bme.hu, vagy írjatok e-mailt a wjsz.bme@gmail.com e-mail címre.

3. Informatika 3 visszajelző kérdőív

Az Algebra Tanszék fel szeretné mérni a hallgatók elégedettségét egyes tantárgyakat illetően, így készítettünk Nektek egy értékelő kérdőívet az Informatika 3 tárgyhoz. Kérünk Titeket, töltsétek ki minél többen!

4. Budapest Ösztöndíj Program

Budapest Főváros Közgyűlése az előző évekhez hasonlóan idén is meghirdeti a Budapest Ösztöndíj Programot, amelynek célja a közigazgatáson belüli hatékony és célirányos utánpótlás kinevelése, valamint az, hogy az ösztöndíjat elnyerők betekintést nyerjenek a Fővárosi Önkormányzat tevékenységébe, megismerjék a helyi közigazgatás rendszerét, annak folyamatait.

A Program keretében a nyertes pályázók a diploma megszerzése előtt – 2019 szeptemberétől, illetve 2020 februárjától 10 hónapon keresztül – szakmai anyagok, kutatási és konzultációs lehetőségek biztosítása által segítséget kapnak diplomamunkájuk elkészítéséhez.

A Programban legfeljebb 10 fő nappali tagozatos, a Program kezdési időpontjában osztatlan, alap- vagy mesterképzésben részt vevő, utolsó tanulmányi évét megkezdő egyetemi vagy főiskolai hallgató vehet részt, aki többek között:

  • valamely fővárosi székhelyen vagy telephelyen működő felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonnyal áll;
  • a jelentkezést megelőző két lezárt tanulmányi félévben legalább 4,00-4,00 súlyozott tanulmányi átlaggal rendelkezik;
  • a diploma megszerzéséhez szükséges szakdolgozatát a főpolgármester által jóváhagyott átfogó témaköröknek megfelelő tárgyból (tehát a megadott témán belül tovább szűkíthető, azon belül tetszőleges címmel) írja;
  • a diploma megszerzésének évében 30. életévét még nem tölti be.

A Programban részt vevő hallgatók részére bruttó havi 50.000,-Ft/fő ösztöndíj kerül kifizetésre.

A Program pályázata 2019. március 29-i jelentkezési határidővel kerül meghirdetésre többek között a www.budapest.hu oldalon.

5. Famelab tudomány-kommunikációs verseny

A FameLab a világ egyik vezető tudománykommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait – azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos témákról.

A versenyre 18 éven felüli, természettudományi, műszaki, orvosi vagy matematikai témával foglalkozó diákok, kutatók vagy tanárok jelentkezését várják.

A  jelentkezési határidő: 2019. március 24.

További információ: a British Council és az MTA oldalán.