Aktuális híreink 2020.04.14.

Aktuális híreink röviden összefoglalva:

 1. Tanulmányi átsorolások felfüggesztése
 2. Passzív félévek számítása
 3. EHK-s kérdőív a távoktatásról
 4. Utólagos tantárgyfelvételi/tantárgytörlési kérelem
 5. Campus Mundi tájékoztatás
 6. Április 9-i kormányrendelet
 7. Tárgyspecifikus távoktatási kérdőívek
 8. Általános problémabejelentés

1. Tanulmányi átsorolások felfüggesztése

A 2020-as évre a tanulmányi okokból végzett átsorolásokat felfüggesztik. Sem az előírt átlag elérésének, sem a 36 kredit megszerzésének hiánya miatt nem kerül átsorolásra senki.
A kormányhatározat az önköltséges képzésről való visszasorolás lehetőségét nem zárja ki.

2. Passzív félévek számítása

Egymás után legfeljebb két félévet lehet normál esetben passziválni. Ha a jelenlegi félévben (2019/20/2) passzív a jogviszonyod, ez nem számít bele a két félévbe.

 
3. EHK-s kérdőív a távoktatásról

Az Egyetemi Hallgatói Képviselet ezzel a kérdőívvel szeretné felmérni a távoktatással kapcsolatos hallgatói tapasztalatokat.

Válaszaitokat rövid időn belül eljuttatjuk az Egyetem vezetéséhez, illetve a Kari Hallgatói Képviseletekhez, hogy a jövőben orvosolni tudjuk a felmerülő problémákat.

A kérdőív kitöltése teljesen anonim.

4. Utólagos tantárgyfelvételi/tantárgytörlési kérelem

A Neptunban április 19-ig van lehetőségetek leadni a 018-as “utólagos tantárgyfelvételi/tantárgytörlési kérelem (NEM SAJÁT HIBÁS)” kérvényt.

5. Campus Mundi tájékoztatás

A Campus Mundi megpályázási időszaka elkezdődött. A támogatást 2021. március 30-ig vagy a rendelkezésre álló keretösszeg kimerüléséig lehet megpályázni az online felületen. A pályázatot benyújtani a mobilitás tervezett kezdő dátuma előtt legalább 3 hónappal javasolt.

A Campus Mundi pályázatot csak az erre a programra javasolt hallgatók adhatják be. A javasoltak listáját az NKI által megosztott végleges eredmények táblázatában láthatjátok.

A pályázat feltételei:

 • min. 20 kredit teljesítése a mobilitás alatt,

 • legalább 4.5-ös ÖKKI (kumulált korrigált kreditindex),

 • aktív jogviszony,

 • elnyert Erasmus férőhely valamilyen fogadóintézményben.

A pályázati kiírás szerint ebben az időszakban végzősök és szintet váltó hallgatók nem pályázhatnak. Továbbá a TKA keretösszegének szűkössége miatt ebben az időszakban csak a konvergencia régiókban (Budapest és Pest megye kivételével az összes többi terület) tanuló vagy ott állandó lakcímmel rendelkező hallgatók pályázhatják meg az ösztöndíjat.

A kialakult helyzetre tekintettel a KTH-tól igényelhető igazolásokat (most: Törzslap) a 027-es neptun kérvénnyel tudjátok megigényelni. Az online dokumentum a kérvényhez lesz később csatolva. Ha valaki postai úton szeretné ezt megkapni, akkor az díjköteles.

További részleteket itt találhatsz.

6. Április 9-i intézkedések

A Koordinációs Bizottság közleményt adott ki a hallgatók által befizetendő díjakkal kapcsolatban.

A határozat több eddig tisztázatlan kérdést is megválaszol, olvassátok el figyelmesen.

7. Tárgyspecifikus távoktatási kérdőívek

Kérünk Titeket, hogy töltsétek ki a rátok vonatkozó kérdőíveket, hogy ezzel segítsétek az oktatók munkáját.
 
8. Általános problémabejelentés
Az alábbi formon keresztül jelezheted a Képviselet számára, ha valamilyen általánosabb felmerülő problémád, esetleg kérdésed van a kialakult helyzetben! Hozzátennénk, hogy az akut problémákkal továbbiakban is érdemes a Képviseletet vagy az oktatókat keresni.