Aktuális híreink – 2021. december 14.


Aktuális híreink röviden összefoglalva:

  1. Győzd le a HK-t a sportpályán!
  2. Vizsgainformációk
  3. Cipősdoboz akció

1. Győzd le a HK-t a sportpályán!

Gyertek és győzzétek le a HK-t a sportpályán a mai HSK sporton!
A HK-sokkal kidobóban mérettethetitek össze magatokat és levezethetitek a szorgalmi időszak stresszét is a póthéten, hogy tiszta fejjel induljatok neki a vizsgaidőszaknak!

Várunk mindenkit sok szeretettel a Kármán Tódor Kollégium tornatermében ma 18:30-kor!

(Ha valaki nem kollégista, de szeretne részt venni a programon, az írjon nekünk!)


2. Vizsgainformációk

Néhány hasznos információ a vizsgaidőszakról és a vizsgákról:

  • A vizsgaidőszak 2021. december 20-án veszi kezdetét és egészen 2022. január 24-ig tart.
  • Minden tárgyból maximum 6-szor lehet vizsgára jelentkezni. Az első két vizsga ingyenes, a harmadikért pedig már fizetni kell. A különeljárási díj összege 4500 Ft.
  • Minden vizsgára előtte való nap 12:00-ig lehet feljelentkezni, valamint egy felvett vizsgát is eddig az időpontig lehet leadni.
  • Ügyelj arra, hogy a Neptunban ne legyen lejárt határidős, aktív státuszú befizetendő kiírt tételed, mert akkor nem tudsz vizsgára jelentkezni, amíg azt nem teljesíted.
  • Az írásbeli vizsgák eredményéről annak befejezésétől számított második munkanap végéig, a szóbeli vizsgák esetén pedig az eredmény megállapítását követően azonnal közlésre kerülnek.
  • Ha feljelentkeztek egy vizsgára, de nem jelentek meg rajta (nem egészségügyi okok miatt), akkor a későbbiekben mulasztási díjat kell fizetnetek, melynek összege 5 500 Ft, ezt a Neptunon írják jóvá. Ez nem számít bele a fentebb említett 6 vizsgaalkalomba. A felvett vizsgáról való távolmaradást a vizsgát követő 8 napon belül kell a vizsgát kiíró tanszéken igazolni. Amennyiben a tanszék az igazolást elutasítja, leadhatjátok a Neptunban a 052-es kérvényt, amely A Vizsgáról távollét igazolása nevet viseli. Amennyiben igazolatlannak minősül a távolmaradás, akkor be kell fizetnetek a már említett 5 500 Ft-ot.

További információkat a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban (TVSZ), illetve a TTK HK honlapján találhattok.

Sikeres vizsgaidőszakot kívánunk mindenkinek!


3. Cipősdoboz akció

Ha szeretnéd néhány gyermek karácsonyát szebbé tenni, nincs más dolgod, mint fogni egy cipősdobozt, megtölteni néhány aprósággal és becsomagolva elhozni a gyűjtőpontra, az Egyetemi Hallgatói Képviselet irodájába, a K161-be.
A becsomagolt dobozokat ezen a héten hétköznapokon le tudjátok adni 10 és 14 óra között.

További információkat találhattok az akció Facebook eseményénél.