Aktuális híreink – 2021. szeptember 7.


Aktuális híreink röviden összefoglalva:

  1. Utólagos kollégiumi jelentkezés  – 2021/22 ősz
  2. Utólagos tantárgyfelvétel és tantárgytörlés
  3. Wigner Jenő Szakkollégium – felvételi jelentkezés
  4. Hallgatói Sportkör tagfelvétel
  5. Egyetemi Sportnap
  6. BME Egyetemi Napok
  7. FUN4U! – Fontos az Új Nézőpont
  8. Találd ki a Műegyetemi Látogatóközpontot!

1. Utólagos kollégiumi jelentkezés – 2021/22 ősz

Elérhető KEFIR-ben az utólagos jelentkezés kollégiumi férőhelyre a 2021/2022-es tanév őszi félévére!

Azon hallgató, aki a rendes kollégiumi felvételi eljárás során nem adott le kollégiumi férőhelyre vonatkozó pályázatot, utólagos jelentkezést nyújthat be. Az ilyen módon utólagosan jelentkező hallgatók közös várólistára kerülnek. Ezen hallgatók abban az esetben vehetők fel, ha a rendes felvételi eljárás során kialakult várólisták elfogytak. A jelentkezők a jelentkezési sorrend alapján részesülhetnek kollégiumi férőhelyben.


2. Utólagos tantárgyfelvétel és tantárgytörlés

A végleges tantárgy- és kurzusfelvételi időszak után is tudjátok kérvényezni egyes tantárgyak felvételét illetve leadását.
Nem saját hibás tantárgyfelvételt vagy tantárgytörlést a 018-as kérvénnyel tudtok kérelmezni. Ez a kérvény december 10-e éjfélig áll rendelkezésetekre, és nem jár plusz díj kötelezettséggel.
Ha saját hibátokból nem sikerült felvenni vagy leadni valamit, akkor azt kurzusonként 5500 Ft díj ellenében tudjátok kérvényezni a 019-es kérvény leadásával szeptember 19-ig.
A kérvényeket a Neptun rendszerében tudjátok leadni.


3. Wigner Jenő Szakkollégium – felvételi jelentkezés

A Wigner Jenő Szakkollégium idén ősszel is felvételit hirdet. A Szakkollégiumi tagság egy remek lehetőség mindenki számára a szakmai fejlődésre és a közösségi élményekre.

A Szakkollégiumba jelentkezni az alábbi form kitöltésével van lehetőség szeptember 8. 18.00-ig.


4. Hallgatói Sportkör tagfelvétel

A TTK Hallgatói Sportkör idén ősszel tagfelvételt hirdet. Ezen a formon keresztül tudtok jelentkezni a HSK-ba szeptember 19-ig.

Várhatóan heti rendszerességgel, délutáni időpontban lesznek közös sportesemények a Kármán Tódor Kollégium tornatermében. A körbe való jelentkezés semmilyen kötelezettséggel nem jár, csupán a tornaterembe való bejutáshoz szükséges ezeket az adatokat megadni.

Várunk benneteket a közös sportolásra!


5. Egyetemi Sportnap

Szeptember 15-én kerül megrendezésre a BME Egyetemi Sportnap, aznap rektori szünet lesz. A rendezvény az előzetesen vagy a helyszínen regisztrált BME hallgatók számára ingyenes, de a belépés védettségi igazolvány meglétéhez kötött!

A Sportnapról bővebb információkat találhattok Facebook eseményénél.


6. BME Egyetemi Napok

Szeptember 14. és 16. között rendezik meg a 14. BME Egyetemi Napokat. Már a teljes programot megtalálhatjátok az Egyetemi Napok Facebook oldalán.

Jegyet a bmejegy.hu-n vagy személyesen is tudtok venni Dénes Gergőnél, őt a Kármán Tódor Kollégium 116-os szobájában találjátok meg. Minden személyesen vett jegy mellé kaptok egy 0,33l-es sört is!


7.  FUN4U! – Fontos az Új Nézőpont

A BME TTK Hallgatói Képviselet negyedik éve rendezi meg a FUN4U! – Fontos az új nézőpont! programsorozatot olyan hallgatóknak, akik szeretnének többet megtudni a hallgatói szervezetek működéséről, akár kifejezetten érdeklődnek a HK iránt. A programokon röviden bemutatunk egy-egy olyan témát amivel a HK foglalkozik, megvitatunk problémákat és minden előadásra egy kis meglepetéssel is készülünk nektek.

Az első alkalommal általánosan a HK-ról lesz szó, október 4-én 16:00-kor a H607-ben.

Minden érdeklődőt szívesen látunk!


8. Találd ki a Műegyetemi Látogatóközpontot!

Több kar hallgatói pályázhatnak közösen a 240. tanév alkalmából megvalósuló, egyedülálló élményt nyújtó látogatóközpont tervezésére.
A tervek szerint 2022 májusában nyílik meg a látogatóközpont, ahol a Műegyetem a BME-hez kapcsolódó kutatási eredményeket, érdekességeket és egyetemtörténeti mérföldköveket bemutatja. A Műegyetemi Látogatóközpont tervezett helye a BME Központi Épületének Aula mögötti, jelenlegi 3-4-5-ös terme.
A pályázatról bővebben itt tudtok olvasni.

A pályázni kívánó csapatok élvezhetik a Természettudományi Kar támogatását a pályázás bármely szakaszában, amennyiben ezt az info@ttkhk.hu e-mail címen jelzitek számunkra.