Aktuális híreink – 2022. január 25.


Aktuális híreink röviden összefoglalva:

  1. 2021/22/2 félévkezdés
  2. Ösztöndíj eredmények
  3. OMHV kitöltés
  4. 2021/22/1 félévi bejegyzések ellenőrzése
  5. U-multirank kérdőív
  6. Európán innen és túl – ösztöndíjlehetőségek a 2022/23-as tanévre

1. 2021/22/2 félévkezdés

A következő félév bejelentkezési időszaka február 11. éjfélig tart, a kedvezményes tantárgy- és kurzusfelvételi időszak január 31-én 16 órától elérhető, amennyiben az adott hallgató kitöltötte az összes OMHV kérdőívet, vagy az előző félévben aktív státusza volt. Az előzetes tantárgy- és kurzusfelvételi időszak január 31. 18 órakor kezdődik, a végleges tantárgy- és kurzusfelvételi időszak február 7. 18 órától február 11-ig tart majd. A félév első tanítási napja február 14-én lesz.

További időpontokat találhattok a KTH hírlevelében.


2. Ösztöndíj eredmények

Már megtekinthetők a Közéleti (2021/22/2, 1. időszak), Rendezvényszervezői (2021/22/1, 2. időszak) és a Konzultációs (2021/22/1, 2. időszak) ösztöndíjak eredményei a honlapunkon.


3. OMHV kitöltés

Az OMHV kérdőív felmérést végző rendszer hibája miatt a jelen félévre vonatkozó általános és nyelvi OMHV kérdőívek kitöltése során a hallgatók az oktatói véleményezést nem tudták megtenni. Az anonimitás miatt a korábban leadott kérdőívek javítása nem lehetséges, a korábbi kérdőíveket újra generálták.
Az OMHV kérdőívek kitöltése feltétele annak, hogy a hallgató a kedvezményes tantárgy- és kurzusfelvételi időszakban vehesse fel a tárgyait.

A kérdőívek 2022. január 30-ig elérhetőek.


4. 2021/22/1 félévi bejegyzések ellenőrzése

A Tanszékek 2022. január 26-án 14 óráig jegyezhetik be az eredményeket a Neptunba. A bejegyzéseket a Neptunban a Tanulmányok/Leckekönyv felületén ellenőrizhetitek. Amennyiben eltérést találtok, a jegybeírási időszak végéig a tanszéken, utána a 006 Jegyeltérés bejelentése kérvényen jelezhetitek.


5. U-multirank kérdőív

A U-Multirank egyetemi rangsor kísérleti felmérést készít az adott intézményben folyó oktatás minőségének értékelése céljából. Ennek keretében a U-Multirank-et üzemeltetők azon túlmenően, hogy számos adatot gyűjtöttek az Egyetemről, képet szeretnének kapni arról is, hallgatóink hogy vélekednek az oktatásról. Ezért kérjük, szíveskedjenek a U-Multirank által elkészített alábbi levél elolvasása után az ott kért felmérésben részt venni, és Egyetemünkről a véleményüket megadni! Az egyetemi rangsorokban elfoglalt kedvező pozíciónk és ebből eredően a BME mind jobb megítélése az Egyetem számára meglehetősen fontos. Mindez a hallgatókat közvetve és közvetlenül is pozitívan érinti.

Az egyetemnek küldött angol nyelvű levél magyar fordítása:
“A U-Multirank projekt, a felsőoktatási intézmények globális rangsorához gyűjt adatokat. Legfőbb célja a potenciális hallgatók megalapozott egyetem-választásában történő segítség nyújtása. A főként a kutatási teljesítményre fókuszáló egyetemi rangsoroktól eltérően a U-Multirank a hallgatói szempontokra, az oktatásra és a tanulásra fordít kiemelt figyelmet. A képzési programok minőségének mérésére jelenlegi hallgatók tanulási tapasztalatai fontos szempontokat nyújtanak a jövőbeli hallgatók számára.
Ezért kérjük, ossza meg velünk őszinte véleményét az egyeteméről, oktatási programjáról, tanulási tapasztalatairól.
Adatait bizalmasan kezeljük. Nem kérjük Email elérhetőségét, és címe nem kerül összekapcsolásra válaszaival. A kérdőív elején tájékoztatjuk az adatkezelési és biztonsági szabályainkról. Kérjük, a kérdőív kitöltéséhez jelölje meg: „Hozzájárulok személyes adataim felhasználásához az itt megadott információ szerint”.
A kérdőív online hozzáférhető angol, francia, német, görög, olasz, lengyel, portugál, orosz, spanyol, török és ukrán nyelven.”

A kérdőív az alábbi internet címen érhető el.
Kód: 325ogzvr


6. Európán innen és túl – ösztöndíjlehetőségek a 2022/23-as tanévre

Ha végre kimozdulnál
Ha végre világot látnál
Ha végre mást is tanulnál
Ha végre használnád a nyelvtudásod
… akkor pályázz!
Az alábbi linken található dokumentumban találhatjátok, hogy az Athens programhoz, az Erasmus tanulmányi mobilitáshoz, az Európán kívüli tanulmányi mobilitáshoz és a PES programhoz hol találjátok a további információkat.