Aktuális híreink – 2022. március 2.


Aktuális híreink röviden összefoglalva:

  1. Tisztújítás 2022
  2. Névjegyzék
  3. Szakmai nap
  4. Tanulmányi ösztöndíj eredmény
  5. Szak7

1. Tisztújítás 2022

A BME TTK HÖK éves rendes Tisztújító Szavazást tart 2022. március 9-18. között a Kari Hallgatói Képviselet mandátumainak betöltésére, valamint a kari hallgatók szociális helyzetére javaslatot tevő bírálók személyéről.

A Szavazást megelőzően a hagyományokhoz híven Kari Hallgatói Fórum kerül megrendezésre.
A Fórum időpontja: 2022. március 09. (szerda) 19:00
A Fórum helyszíne: H épület 46-os terem

Elnöki pályázat leadására 2022. március 13–ig van lehetőségetek, melyről bővebben az alábbi linken olvashattok.

A Kari Hallgatói Szavazás időpontjai:
2022. március 09. 20:00 – március 18. 12:00-ig online formában a Neptun rendszerben.

A Fórummal és a Szavazással kapcsolatos további információkat a https://ttkhk.bme.hu/tisztujitas-2022/ oldalon találhatod meg, illetve a Fórum és a Szavazás Facebook eseményénél.


2. Névjegyzék

Tájékoztatunk titeket, hogy a Szavazási Bizottság felveszi a választójoggal rendelkező hallgatókat névjegyzékébe. A névjegyzék megtekintésére a Természettudományi Kar Hallgatói Képviseletének hivatalos honlapján ( https://ttkhk.bme.hu/) van lehetőséged 2022. február 24-től 2022. március 3-ig. A hatályos BME HÖK Alapszabály szerint, a HÖK minden tagja jogosult a Szavazáson való részvételre.

Kérlek, ellenőrizzétek, hogy benne vagytok-e a névjegyzékben, ugyanis a hatályos BME HÖK Alapszabály szerint, a névjegyzék megtekinthetőségének időtartama alatt lehet kifogást benyújtani a Szavazási Bizottság elnökéhez a névjegyzékbe vétellel kapcsolatban!

Emellett felhívnánk mindenki figyelmét, hogy a Kari Hallgatói Szavazáson való részvétel az őszi félévben kiírásra kerülő Hangadó Ösztöndíj pályázatban szerepel a tevékenységek között.


3. Szakmai nap

Két év kihagyás után ismét jelenléti formában tudjuk megszervezni a TTK Szakmai napot.

Az esemény időpontja: 2022. március 9.
Az esemény helyszíne: BME K épület, Díszterem

Az esemény keretein belül délelőtt a meghívott cégek előadását hallgathatjátok meg, majd egy ebédszünet után standolni is lesz lehetőségetek, ahol többet megtudhattok a cégekről, illetve az éppen meghirdetett álláslehetőségekről vagy gyakornoki programokról.

A rendezvény nyelve angol lesz, a legtöbb előadás ezért angolul fog zajlani.

Már lehetőségetek van előregisztrálni az eseményre. Ha ezt megteszitek, akkor a névre szóló nyakpasszt kaptok, valamint az eseményen részt vehettek egy sorsolásban, ahol értékes nyereményeket nyerhettek. A formot itt találjátok.

A megjelenő cégekről és a pontos programtervről a Szakmai nap Facebook eseményénél  találhattok bővebb információt.


4. Tanulmányi ösztöndíj eredmény

Már elérhetők a honlapunkon a Tanulmányi ösztöndíj eredményei.


5. Szak7

A WJSZ által megrendezett Szak7-ről az alábbiakban olvashattok részletesebben:

“A Wigner Jenő Szakkollégium idén is megrendezi a Szak7 programsorozatot, amely idén a 4. oktatási hétre esik (03.07-03.11). A meghirdetett programokra sok szeretettel várunk minden TTK-s hallgatót is. A részletekért kövessétek nyomon honlapunkat.

Hétfőn 19 órától az E1A teremben Dávid Gyula (ELTE Fizika Intézet) fog előadásttartani ‘Relativisztikus dinamika és a változó nyugalmi tömeg’ címmel.
Este pedig társasestet tartunk a Kármán Kollégiumban.

Kedden 20 órától Szakest a VPK Nagyteremben, a jegyvásárlással kapcsolatos információk a honlapon és a Facebookon lesznek elérhetőek.

Szerdán 17.30-tól az E205-ben Fizikus Vitaest Zaránd Gergely, Halbritter András és Török János közreműködésével.

Csütörtökön 18 órától Sakkbajnokságot tartunk az E201-ben, ahová mindenkit szeretettel várunk, jelentkezni az alábbi linken található formmal lehet.

Pénteken 14 órától a H607-ben tartjuk a Wigner Konferenciát, ahol a Szakkoli tagjai adják elő kutatási témájukat, a részletes programot itt találjátok.”