Aktuális híreink – 2022. február 24.


Aktuális híreink röviden összefoglalva:

  1. TTK HK Tisztújítás 2022
  2. Névjegyzék
  3. Szakmai Nap
  4. Elnöki pályázat

1. TTK HK Tisztújítás 2022

A BME TTK HÖK éves rendes Tisztújító Szavazást tart 2022. március 9-18. között a Kari Hallgatói Képviselet mandátumainak betöltésére, valamint a kari hallgatók szociális helyzetére javaslatot tevő bírálók személyéről.
A Szavazást megelőzően a hagyományokhoz híven Kari Hallgatói Fórum kerül megrendezésre.
A Fórum időpontja: 2022. március 09. (szerda) 19:00
A Fórum helyszíne: H épület 46-os terem
A választáson a Kar minden hallgatója választó és választható. A képviselői jelentkezések és a Szociális Bizottság tagjainak jelentkezéseit a Bizottság gyűjti össze. A jelentkezések benyújtására 2022. február 21. 8:00 és február 28. 16:00 között van lehetőség.
A jelentkezésről itt találtok bővebb információt.
Amennyiben szeretnétek, hogy bemutatkozásotok bekerüljön a PikkÁsz Tisztújító HK különszámába, úgy 2022. február 25-ig küldjétek el a jelentkezéseteket. A bemutatkozás 800-1000 karakter terjedelmű legyen.

2. Névjegyzék

Tájékoztatunk titeket, hogy a Szavazási Bizottság felveszi a választójoggal rendelkező hallgatókat névjegyzékébe. A névjegyzék megtekintésére a Természettudományi Kar Hallgatói Képviseletének hivatalos honlapján (https://ttkhk.bme.hu/) van lehetőséged 2022. február 24-től 2022. március 3-ig. A hatályos BME HÖK Alapszabály szerint, a HÖK minden tagja jogosult a Szavazáson való részvételre. Kérlek, ellenőrizzétek, hogy benne vagytok-e a névjegyzékben, ugyanis a hatályos BME HÖK Alapszabály szerint, a névjegyzék megtekinthetőségének időtartama alatt lehet kifogást benyújtani a Szavazási Bizottság elnökéhez a névjegyzékbe vétellel kapcsolatban!

Névjegyzék

Emellett felhívnánk mindenki figyelmét, hogy a Kari Hallgatói Szavazáson való részvétel az őszi félévben kiírásra kerülő Hangadó Ösztöndíj pályázatban szerepel a tevékenységek között.


3. Szakmai Nap

Két év kihagyás után ismét jelenléti formában tudjuk megszervezni a TTK Szakmai napot.

Az esemény időpontja: 2022. március 9.
Az esemény helyszíne: 
BME K épület, Díszterem

Az esemény keretein belül délelőtt a meghívott cégek előadását hallgathatjátok meg, majd egy ebédszünet után standolni is lesz lehetőségetek, ahol többet megtudhattok a cégekről, illetve az éppen meghirdetett álláslehetőségekről vagy gyakornoki programokról.

A rendezvény nyelve angol lesz, a legtöbb előadás ezért angolul fog zajlani.

A megjelenő cégekről és a pontos programtervről hamarosan tájékoztatunk Benneteket.


4. Elnöki pályázat

Kiírásra került a 2021/22/2-es elnöki pályázat. A pályázat leadásával lehet jelentkezni a Hallgatói Képviselet elnöki tisztségének betöltésére.

A pályázati kiírást és az adatlapot itt találjátok.