Aktuális híreink röviden összefoglalva:

  1. Felhívás középiskolai pályaorientációs tevékenységben való részvételre
  2. Energetikai Szakkollégium meghívása
  3. ChatGPT-tanfolyam
  4. TTK HK ügyeleti idő

1. Felhívás középiskolai pályaorientációs tevékenységben való részvételre

A BME Tehetségsegítő Tanácsa várja azon hallgatók jelentkezését, akik szívesen vennének részt pályaorientációs tevékenységben:

• a BME népszerűsítése a középiskolákban
• középiskolásoknak szervezett programok lebonyolítása
• tanácsadás

A jelentkezők az elvégzett önkéntes feladatok után kreditpontot kaphatnak. (1 kreditpont 30 óra hallgatói munkának felel meg.) A megszerzett krediteket a szabadon választható tárgyak terhére lehet elszámolni.

Jelen körben azok jelentkezését várjuk, akik most ősszel aktívan részt kívánnak venni a fenti tevékenységben.
A jelentkezők számára, a korábbi jelentkezőkkel közösen, egy bemutatkozó foglalkozást szervezünk majd október végén.

Jelentkezési határidő: 2023. október 22.
Jelentkezni az alábbi linken lehet: https://forms.office.com/e/dmQpnrpCK2

Bővebb információ a hornyanszky.gabor@vbk.bme.hu e-mail címen kérhető.

2. Energetikai Szakkollégium meghívása

Az ESZK szeretettel hív minden kedves érdeklődőt a következő üzemlátogatásra, melynek keretei közt a Paksi Atomerőművet látogatják meg.

Időpont: 2023. november 06. (hétfő) 8:00

Időtartam: 4 óra.

Az üzemlátogatás a Tájékoztató- és Látogatóközpont bejárásával indul, majd a IV. reaktorblokk vezénylőtermét, a 8. turbógenerátort és a reaktorcsarnokot fogják megtekinteni. Ezt követően a Karbantartó Gyakorló Központot látogatják meg, ahol a résztvevőknek lehetősége lesz testközelből szemügyre venni az atomerőmű hatalmas berendezéseitől kezdve a legkisebb alkatrészekig valamennyi primerköri rendszerelemet, eközben azok műszaki paramétereit és funkcióját is megismerve.

A rendezvény díjmentes. A helyszín megközelítése közösen, busszal történik. A jelentkezők a jelentkezés igazolását és a program részleteit megadott e-mail címükre kapják meg legkésőbb 2023.10.23-ig.

Jelentkezni ezen a linken lehet.

3. ChatGPT-tanfolyam

A Promptmaster online tanfolyamával most kedvezményes áron – 99 dollár helyett, csupán 1 dollárért – tanulhatod meg, hogyan lehet jól és hatékonyan kérdezni, feladatot meghatározni.

A kurzus csupán 4 órát vesz igénybe, és ezzel a ChatGPT alapos, készségszintű használatát fogjátok tudni elsajátítani, melyet többek között a tanulásban, munkában és kutatásokban is tudtok majd kamatoztatni.

A cél, hogy a felsőoktatásban tanulók teljeskörű tájékoztatásban részesüljenek a mesterséges intelligencia témakörében és a ChatGPT használatát alapvető kulcskompetenciának tekintsék. Ez az online képzés több száz órányi böngészést spórolhat meg számukra, ugyanis becslések szerint ennyi időt venne igénybe az, hogy magabiztosan alkalmazni tudja bárki ezt a típusú AI eszközt.

A kedvezmény az universum.hu oldalán érhető el!

4. TTK HK ügyeleti idő

Minden héten hétfőn és csütörtökön fogadóórát tartunk, itt bármilyen üggyel kapcsolatban az ügyeletes képviselők fognak segítséget nyújtani.
A jövő héten Kanizsai Péter (hétfőn 15:00 – 16:00 között) és Oroszki Marietta (csütörtökön 15:00 – 16:00 között) ügyelnek majd.

Keressétek őket bizalommal a TTK HK irodában (a Kármán Tódor Kollégium 013-as termében)! Ha nem vagytok kolisok, akkor írjatok egy emailt az info@ttkhk.hu e-mail címre és be lesztek engedve.