Beiratkozási tudnivalók

Kedves Gólyák!
Az alábbi posztban összeszedtük számotokra a legfontosabb tudnivalókat a beiratkozással kapcsolatban!

  • A 2020/21-es tanév őszi félévétől elektronikusan is hitelesíthető a beiratkozási lap az AVDH (Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés) szolgáltatás segítségével, ezáltal a hallgatók többsége online beiratkozhat, a 100_Beiratkozási kérelem kérvény mellékleteként is leadható a KTH-nak. Az AVDH Ügyfélkapu regisztrációval használható és az így hitelesített dokumentumok teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősülnek.
  • Ellenőrizzétek a személyes adataitokat a Neptunban!
  • Jelentkezzetek be a félévre a Neptunon keresztül!
  • Az Információ/Általános nyomtatványok felületről tölthető le a beiratkozási lap és (amennyiben önköltséges pénzügyi státusszal iratkozol be), a képzési szerződés. Ellenőrizd a nyomtatványon szereplő adatokat, majd mentse le pdf formátumban a saját gépére.
  • Hitelesítsd a pdf dokumentumot az AVDH szolgáltatás segítségével a https://magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes oldalon, és mentsd le a saját gépedre. A nyomtatványt kizárólag a hallgató hitelesítheti, meghatalmazott nem!
  • Indítsd el a Neptunban a 100_Beiratkozási kérelem kérvényt, és a hitelesített, számítógépére lementett beiratkozási lapot (és önköltségeseknél a képzési szerződést) a kérvényhez töltsd fel, majd add le a kérvényt.
  • A kérvény leadása után egy ügyintéző ellenőrizni fogja benyújtott kérvényed. Amennyiben (a felvételi eljárásban figyelembe vett, de nem közhiteles, vagy a BME számára korábban még nem bemutatott) személyesen bemutatandó dokumentumod van – erről Neptun üzenetben is értesítést fogsz kapni–, akkor a megjelölt beiratkozási időponton jelenj meg az eredeti dokumentummal és annak másolatával. Amennyiben nincs ilyen dokumentumod, nem szükséges személyesen megjelenned a KTH-ban.
  • Az ügyfélkapuval nem rendelkező hallgatók vagy azon hallgatók számára, akik nem kívánnak élni az elektronikus beiratkozás lehetőségével továbbra is biztosítva lesz a személyes ügyintézést. Ebben az esetben a 100_Beiratkozási kérelem kérvényben jelöld be a személyes beiratkozásra vonatkozó igényed és a kérvény mellékleteként töltsd fel a kinyomtatott, kézzel aláírt beiratkozási lap (és ha van képzési szerződés) szkennelt példányát. A kérvény leadását követően a regisztrációs héten a megjelölt beiratkozási időpontban kérjük látogasd meg a KTH-t. 
  • Az ügyintézést indítsd el LEGKÉSŐBB augusztus 30. éjfélig!
  • A TTK-s gólyák számára a személyes beiratkozás/dokumentum bemutatás 2020. augusztus 31.-én lesz reggel 10:00-tól!