Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /srv/http/wp-content/themes/enfold/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 536

Aktuális híreink 2018.04.10.

 

1. Kar Kiváló Oktatója szavazás
2. Műegyetemi Versenycsapat ösztöndíj 2017/18 II. félév
3. BME „Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíj pályázat 2017/18. II. félév
4. Java fejlesztő – nyári gyakornoki program a TOPdesknél
5. Szakirány-tájékoztató
6. Kollégiumi internethozzájárulás 2017/2018/2
7. Szociális pályázat visszajelző kérdőív
8. Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2017
9. Fulbright ösztöndíjak az Egyesült Államokba

 

 

1. Kar Kiváló Oktatója szavazás

A díjra a jelölés április 5-én lezárult. A javaslataitok alapján a jelölt oktatókat összesítettük és az alábbi form kitöltésével szavazhattok róla! Mindenki négy oktatóra szavazhat összesen.

Szavazás lezárása: április 14. 23:59.

 

2. Műegyetemi Versenycsapat ösztöndíj 2017/18 II. félév

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Egyetemi Hallgatói Képviselet (EHK) ösztöndíj
pályázatot hirdet, olyan hallgatók számára, akik a tanulmányi kötelezettségek teljesítésén felül közösségi tevékenységet végeztek, és a Műegyetemi Versenycsapat
Közösség (MVK) legalább egyik szervezetének tagjai. További információért kattints ide.

Leadási határidő: április 11. 12:00

 

3BME „Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíj pályázat 2017/18. II. félév

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Egyetemi Hallgatói Képviselet (EHK) „Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíj pályázatot hirdet a tanulmányi kötelezettségek teljesítésén felül, kiemelkedő sportteljesítményt elérő hallgatók számára. További információért kattints ide.

Leadási határidő: április 20. 14:00

 

4. Java fejlesztő – nyári gyakornoki program a TOPdesknél 

“Már ismered a számítógépes programozás alapjait, imádod ezt csinálni a szabadidődben és lázba hoznak a technikai megoldások? Magadra ismersz ezek alapján? Csatlakozz nyári gyakornoki programunkhoz, mint szoftverfejlesztő, és fedezd fel milyen izgalmas tud lenni egy munkahely!

Szerezz tapasztalatot saját kézből kihívásokkal teli projekteken keresztül, és fejleszd kódolási tudásodat.

A TOPdesk egy nemzetközi szoftverfejlesztő és tanácsadó cég, amely szolgáltatásmenedzsment-folyamatokra szakosodott. Egyetlen, standardizált web alkalmazás fejlesztésén dolgozunk, éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk forráskódunk minőségére.”

Bővebb információ itt.

 

5. Szakirány-tájékoztató

Másodéves matematika BSc szakos hallgatók számára tájékoztatót tart a Sztochasztika Tanszék a Sztochasztika és az Adattudomány specializációkról április 19-én (csütörtök) 16:20-tól a H607-es teremben. Minden szakirány-választás előtt álló hallgató számára hasznos információkkal, valamint egy kis enni- és innivalóval is készülnek a specializációk felelősei.

 

6. Kollégiumi internethozzájárulás 2017/2018/2

2018. április 12-ig van lehetőségetek befizetni a tavaszi féléves internethozzájárulásokat a Baross, Bercsényi, Kármán, Martos, Vásárhelyi és Wigner kollégiumokban a  bmejegy.hu-n keresztül. A hozzájárulás mértéke ebben a félévben egységesen 5000 Ft. Amennyiben a befizetés nem történik meg a fenti határidőig, úgy ezt követően a hálózati elérés a kollégiumban meghatározott alapszolgáltatásra szűkül.

 

7. Szociális pályázat visszajelző kérdőív

A következő kérdőív kitöltésével elmondhatjátok a véleményeteket és tapasztalataitokat a 2017/2018. tanév tavaszi félévének rendszeres és rendkívüli szociális ösztöndíj pályázataival kapcsolatban.

 

8. Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2017

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hagyományának megfelelően minden évben miniszteri elismerő oklevéllel jutalmazza a kimagasló tanulmányi- és sporteredményt elért diákokat. A „Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2017” cím elnyerésére a 2016/2017. tanévben 5-13. évfolyamos tanulók, valamint legalább az egyik félévben felsőoktatási intézmény teljes idejű alap-, mester-, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgatók pályázhatnak. A pályázatról bővebben itt olvashattok.

Benyújtási hatádirő: 2018. április 17.

 

9. Fulbright ösztöndíjak az Egyesült Államokba

Fulbright Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjak: Továbbtanulási/kutatási lehetőség a 2019-2020-as tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2018. július 15-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják. Pályázat beadási határidő: 2018. május 22.

Humphrey Ösztöndíj: Szakmai továbbképzéssel kombinált egy éves tanulmányi program a 2019-2020-as tanévben a program által felkínált amerikai egyetemen. Ajánlott az olyan közszolgálat iránt elhivatott szakemberek számára, akik szakmai tapasztalataikat szeretnék bővíteni. Pályázat beadási határidő: 2018. május 22.

További információ: http://www.fulbright.hu/