Aktuális híreink 2019.03.26

1. Szociális pályázat visszajelző kérdőív
2. WJSZ tagfelvétel
3. Informatika 3 visszajelző kérdőív
4. Budapest Ösztöndíj Program
5. Szakhét előadó toborzás
6. Mint-A-Parlament
7. Tehetségek a Tehetségekért
8. PR bizottság, Rendezvényszervező bizottság, Gólyatábor szervező toborzás

1. Szociális pályázat értékelő kérdőív

Tudjátok, célunk az, hogy minél könnyebbé tegyük a hallgatók életét, de ehhez a segítségetekre van szükségünk. Most a Szociális pályázattal kapcsolatban szeretnénk tudni a véleményeteket! Kérlek minél többen töltsétek ki az alábbi kérdőívet, sokat segítetek vele!

2. WJSZ tagfelvétel

A Wigner Jenő Szakkollégium ebben a félévben is tagfelvételt hirdet. Ha szeretnéd szaktársaiddal együtt gyarapítani tudásod, ha érdekelnek a kísérletek, te is ki akarsz állni az emberek elé, hogy népszerűsítsd a természettudományokat, vagy ha csak egy jó társaság tagja akarsz lenni, jelentkezz szakkollégiumunkba. Annyit kell tenned, hogy kitöltesz egy rövid feladatsort, ami úgy, hogy már eltöltöttél legalább fél évet a TTK-n nem fog 10 percnél tovább tartani, valamint közös időpontegyeztetés után 10 percet elbeszélgetsz a felvételi bizottság tagjaival. További információkért, és a feladatsorért látogassátok meg a szakkollégium honlapját: wjsz.bme.hu, vagy írjatok e-mailt a wjsz.bme@gmail.com e-mail címre.

3. Informatika 3 visszajelző kérdőív

Az Algebra Tanszék fel szeretné mérni a hallgatók elégedettségét egyes tantárgyakat illetően, így készítettünk Nektek egy értékelő kérdőívet az Informatika 3 tárgyhoz. Kérünk Titeket, töltsétek ki minél többen!

4. Budapest Ösztöndíj Program

Budapest Főváros Közgyűlése az előző évekhez hasonlóan idén is meghirdeti a Budapest Ösztöndíj Programot, amelynek célja a közigazgatáson belüli hatékony és célirányos utánpótlás kinevelése, valamint az, hogy az ösztöndíjat elnyerők betekintést nyerjenek a Fővárosi Önkormányzat tevékenységébe, megismerjék a helyi közigazgatás rendszerét, annak folyamatait.

A Program keretében a nyertes pályázók a diploma megszerzése előtt – 2019 szeptemberétől, illetve 2020 februárjától 10 hónapon keresztül – szakmai anyagok, kutatási és konzultációs lehetőségek biztosítása által segítséget kapnak diplomamunkájuk elkészítéséhez.

A Programban legfeljebb 10 fő nappali tagozatos, a Program kezdési időpontjában osztatlan, alap- vagy mesterképzésben részt vevő, utolsó tanulmányi évét megkezdő egyetemi vagy főiskolai hallgató vehet részt, aki többek között:

 • valamely fővárosi székhelyen vagy telephelyen működő felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonnyal áll;
 • a jelentkezést megelőző két lezárt tanulmányi félévben legalább 4,00-4,00 súlyozott tanulmányi átlaggal rendelkezik;
 • a diploma megszerzéséhez szükséges szakdolgozatát a főpolgármester által jóváhagyott átfogó témaköröknek megfelelő tárgyból (tehát a megadott témán belül tovább szűkíthető, azon belül tetszőleges címmel) írja;
 • a diploma megszerzésének évében 30. életévét még nem tölti be.

A Programban részt vevő hallgatók részére bruttó havi 50.000,-Ft/fő ösztöndíj kerül kifizetésre.

A Program pályázata 2019. március 29-i jelentkezési határidővel kerül meghirdetésre többek között a www.budapest.hu oldalon.

5. Szakhét előadó toborzás

Szeretettel várunk előadni a Szakhét keretein belül 2019. április 12-én megrendezésre kerülő Wigner Konferenciára. Amennyiben úgy gondolod, hogy érdekes tudás birtokában vagy, legyen az a természettudományok bármely területéről, ragadd meg a lehetőséget, és oszd meg velünk egy 15-20 perces előadás keretein belül!

Ha szívesen adnál elő, írj egy emailt a csaba.szabo.98@outlook.com címre a témád megnevezésével és rövid ismertetőjével!

Találkozzunk a Szakhéten

6. Mint-A-Parlament!

Szeretnél jobban belelátni a törvényhozásba? Vagy szeretnél részese lenni egy frakciók közötti vitának? Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, most itt a lehetőség! A Mint-A-Parlament rendezvény lényege, hogy az országgyűlést modellezve betekintést engedjenek egyetemistáknak a törvényhozás komplex folyamatába.
További információ:
http://www.nemzetfotere.hu/mint-a-parlament

Felhívás:
https://ttkhk.bme.hu/…/mintaparlament_felhivas_2019_tavasz_…

Jelentkezéshez szükséges dokumentumok:
https://ttkhk.bme.hu/wp-conte…/uploads/…/03/dokumentumok.zip

7. Tehetségek a Tehetségekért

Egy nagyon jó lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmeteket! A Tehetségsegítő Tanács rendezésében egy nagyon jó előadássorozaton van lehetőségetek részt venni! Megismerhetitek a lehetőségeiteket a tanulás melletti, ámde nem kevésbé hasznos tevékenységekben, és mindemellett új arcokat is megismerhettek!

 

8. PR bizottság, Rendezvényszervező bizottság, Gólyatábor szervező toborzás

Mindhárom testület most keresi az új tagjait, ha érdekel, ne habozz!

 • Idén is tagfelvételt hirdet a PR bizottság. Ha úgy érzed, szeretnél egy jó csapat része lenni, és segítenél a sok hasznos információt eljuttatni hallgatótársaidnak, akkor ne habozz, jó helyen jársz! A pályázás részletei a pályázati kiírásban.
 • Mindenki szereti a jó programokat. Ha te úgy érzed, szeretnél egy kicsit a másik oldalról is belelátni a kari programokba, szeretnéd a szervezői vénád hasznosítani, akkor itt a te időd! A Rendezvényszervezői Bizottság pont ilyen embereket keres a testületébe!
  A pályázás részletei a pályázati kiírásban.
 • Mindenki, aki volt a Gólyatáborban, pontosan tudja, hogy milyen meghatározó élmény volt számára a további egyetemi életével kapcsolatban. Megismerte az évfolyamtársait, csoporttársait, későbbi barátait, valamint a már veterán hallgatókat is, mindezt egy családias környezetben, egy csodálatos balatonparti hét keretein belül.Most itt a lehetőség, hogy te is hozzájárulj ehhez az élményhez a következő generáció számára! Jelentkezz Gólyatábor szervezőnek, és legyél részese ennek a csapatnak!
  A pályázás részletei a pályázati kiírásban.