Aktuális híreink 2019.09.24.

Kedves Hallgatók!

 

Aktuális híreink röviden összefoglalva:

 1. Szociális alapú költségtérítés/önköltségcsökkentés pályázat 2019/2020. tanév őszi félév
 2. Ösztöndíjak
 3. Kari Napok
 4. Szakmai Nap
 5. FUN4U
 6. BME tanulmányi verseny: Módosított határidő és kérvényezők köre
 7. Sporthét
 8. Fogadóóra
 9. Közéleti lehetőségek
 10. Műhely újságíróképzés
 11. Kvantumgenerátor

1. Szociális alapú költségtérítés/önköltségcsökkentés pályázat 2019/2020. tanév őszi félév

Kiírásra került a 2019/20. tanév őszi félévére vonatkozó Szociális alapú költségtérítés/önköltség csökkentés pályázat.

A pályázatot az ESZR oldalán (https://szoc.sc.bme.hu) tudjátok leadni, valamint az ESZR Főoldalán találtok minden információt a pályázattal és a leadással kapcsolatban.

Határidők:

 • Pályázat leadása: 2019. szeptember 20., 23:59
 • Hiánypótlás: 2019. szeptember 26., 23:59
 • Személyes bemutatási időszak: 2019. szeptember 27-ig

Figyelem!

A pályázatokat mindenféleképp szükséges papír alapon is benyújtani.

2. Ösztöndíjak

Kiírásra kerültek a közösségi ösztöndíjak.
Az ösztöndíjakhoz tartozó pályázati kiírásokat illetve adatlapokat a Képviselet oldalán, az alábi linken keresztül érhetitek el.

Kiemelten figyeljetek a Közéleti és a Rendezvényszervezői ösztöndíjakra, mert azokat időszakos lebontásban, többször is le kell adni!
Az első két időszak (június 1. – szeptember 30.) pályázatának leadási határideje 2019. szeptember 30.!

3. Kari Napok

Szerda (szeptember 25.) éjfélig tudtok jelentkezni a Kari Napokra!

Érdemes részt venni, hiszen összekovácsolódsz a csoporttársaiddal, jobban megismered a kar többi hallgatóját és kikapcsolódásnak sem utolsó. Keressetek magatoknak egy csapatot vagy alkossatok sajátot, vegyetek részt a rendezvényen és érezzétek jól magatokat!

További információt, a jelentkezési formot az esemény facebookján találjátok.

4. Szakmai Nap

Idén először a BME TTK Kari Napok keretein belül megszervezésre kerül a Szakmai Nap. A rendezvényre olyan cégeket és előadókat várunk, akik szívesen fogadnak matematikus és fizikus hallgatókat akár szakmai gyakorlatra, akár teljes állásba.

A Szakmai Nap időpontja:
2019. október 2. 10:00-16:00
A Szakmai Nap helyszíne:
Kármán Tódor Kollégium Aula (1111 Budapest, Irinyi József u. 1-17.)

A Szakmai Napon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Előregisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet.
(Regisztrációra később, a helyszínen is lesz lehetőség.)

Amennyiben már komolyan gondolkoztok az elhelyezkedési lehetőségeiteken, érdemes lehet önéletrajzot hoznotok magatokkal!

5. FUN4U – Fontos az Új Nézőpont

A BME TTK Hallgatói Képviselet második éve rendezi meg a FUN4U! – Fontos az új nézőpont! programsorozatot olyan hallgatóknak, akik szeretnének többet megtudni a hallgatói szervezetek működéséről, akár kifejezetten érdeklődnek a HK iránt. A programokon röviden bemutatunk egy-egy olyan témát amivel a HK foglalkozik, megvitatunk problémákat és minden előadásra egy kis meglepetéssel is készülünk nektek.

Az első előadáson bemutatjuk, hogy a hallgatók milyen szerepet kapnak az egyetemünk vezetésében, és hogyan is épül fel a Hallgatói Képviselet illetve milyen feladatokat látunk el. Az első előadás időpontja október 3. 16:00, helyszíne a Kármán Tódor Kollégium 009-es terme.

A résztvevőket jó hangulattal, izgalmas témákkal és egy kis harapnivalóval várjuk. Gyere el, hallasd a hangod és láss bele a képviselet munkájába!

Időpontok és helyszínek:

 • 2019. október 3. 16:00, KTK 009

 • 2019. október 10. 16:00, KTK 919

 • 2019. október 17. 16:00, KTK 009

Azok a hallgatók, akik minden előadáson részt vesznek, térítésmentesen jöhetnek velünk a HK hétvégére, mely része a programsorozatnak.

A HK hétvége időpontja október 18-20.

6. BME tanulmányi verseny: Módosított határidő és kérvényezők köre

A Magyar Nemzeti Bank és a BME által meghirdetett kutatási versenyre meghosszabbított határidővel: október 15-ig adhatjátok be versenyműveitek, amivel, ha megfelel a formai és tartalmi elvárásoknak egyszeri, 50.000 forintnyi kiválósági ösztöndíjban részesültök, továbbá kategóriánként az első 5 helyezett jelentős (600.000-1.000.000 forint) díjazásban részesül! A Neptun rendszerben elérhető a feltöltési űrlap minden BME-s hallgató (beleértve a doktoranduszokat is) számára!

A kutatási versenyről részletesebben az alábbi hírben olvashattok, a hír mellékleteként találjátok magát a pályázati felhívást is!

7. Sporthét

Sportolj velünk a TTK Kari sporthéten október 7-13-ig! Az 5. oktatási hétre szervezünk nektek felpezsdítő sportokat, melyeken kizökkenhettek a napi rutinból! Tartsatok velünk egy kis mozgásra, és közben kapcsolódjatok ki!
A sporthétről bővebb információt olvashattok a HSK facebook oldalán.
Gyertek minnél többen!

8. Fogadóóra

A Hallgatói Képviselet általános fogadóórát tart kedd esténként 19:00 – 20:00 -ig.
A fogadóóra helyszíne: Kármán Tódor Kollégium 013 (HK iroda)
Bármilyen kérdés esetén forduljatok hozzánk bizalommal!

9. Közéleti lehetőségek

Tavaly összegyűjtöttük, hogy milyen közéleti lehetőségeket hiányoltok a karunkról. Válaszaitok alapján összeírunk pár öntevékeny kört, amelyek felkarolhatnák ezen programokat! Kérünk titeket, töltsétek ki ezt a rövid kérdőívet, hogy lássuk, mely Körökre lenne igazán igény, illetve, jelezzétek számunkra, hogy ha részt szeretnétek venni valamely kör szervezésében, vezetésében!

10. Műhely újságíróképzés

A Műhely egyetemi lap szerkesztősége az őszi félévben is gyakorlatorientált újságíró képzést tart, ami minden műegyetemi hallgatónak ingyenes.

A képzés során a hallgatók megismerik a média belső világát, elsajátítják az újságírás műfajait. Az írás és beszédtechnikai gyakorlatok során a résztvevők fejleszthetik kommunikációs készségüket, amely az élet számos területén előnyt és határozott fellépést biztosít számukra. A képzésen résztvevő hallgatók legjobbjai lehetőséget kapnak arra, hogy a Műhely szerkesztőségének tagjai legyenek, és ezáltal rendszeres újságírói munkalehetőséget kapjanak. A képzés 12 alkalmas.

Az előadások időpontja: 2019. szeptember 26.- december 12.
(minden héten csütörtökön 17.00-18.00 között)
Az előadások helyszíne: K alagsor 80/a.

11. Kvantumgenerátor

A Kvantumgenerátor rengeteg segédanyagot tartalmaz minden szak hallgatói számára. Vannak megoldott ZH feladatsorok, jegyzőkönyvek illetve egyéb hasznos olvasmányok, amelyek segíthetik a tanulmányaitokat.

Az oldalra történő regisztrációhoz az alábbi formot kell kitölteni.