Aktuális híreink 2020.05.05.

Aktuális híreink röviden összefoglalva:

  1. Távoktatási fül a honlapon
  2. Kvíz Kedd – zene
  3. Ösztöndíj pályázatok leadási határideje
  4. Racsmány Mihály (BME TTK): Miért a teszt a leghatékonyabb tanulási forma?
  5. Általános problémabejelentés

1.Távoktatási fül a honlapon
Honlapunkon folyamatosan fellelhetőek a távoktatással kapcsolatos legfrissebb információk. A “jó ha tudod” részen megtalálhatjátok a legfontosabb tudnivalókat, melyek rátok vonatkoznak.

2. Kvíz Kedd – zene
Ha unalmasan telnek a karantén napjai és hiányoznak a kari programok, akkor gyere és kvízezz a Rendezvényszervező Bizottsággal most kedden 18:00-tól. Ezen az alkalommal zenés kvízzel készülnek nektek. Gyere és mutasd meg, hogy mennyire vagy jártas ebben a témakörben is!
A facebook esemény az alábbi linken érhető el.

3. Ösztöndíj pályázatok leadási határideje
Több közösségi ösztöndíj pályázatnak is közeledik a leadási határideje. Ne feledjétek, a pályázatokat a Neptunon keresztül tudjátok benyújtani! A pályázati kiírások megtalálhatóak a honlapon.
Aktuális pályázatok:

  • Közösségi ösztöndíj
  • Jegyzetírói ösztöndíj
  • Közéleti ösztöndíj
  • Pikkász ösztöndíj
  • Rendezvényszervezői ösztöndíj

A pályázatok leadási határideje: 2020. június 1. 23:59
Pályázatokkal kapcsolatos kérdésekkel írjatok bátran az alábbi e-mail címre: palyazat@ttkhk.hu.

4. Dr. Racsmány Mihály (BME TTK): Miért a teszt a leghatékonyabb tanulási forma?
Az emlékezet folyamatainak kutatói régóta vizsgálják azokat a lényeges feltételeket, amelyek elengedhetetlenek a hatékony és tartósan fennmaradó tudás megszerzéséhez. Az alapvető kérdés az, hogy milyen viszony áll fenn a tanulást követően mérhető átmeneti tudás és a hosszú távú tanulás között. A tanár a tanítást követően képes megállapítani, hogy munkája milyen változásokat eredményezett a diák tudásában, azonban mind elméleti, mind pedig gyakorlati szempontból kulcskérdés, hogy mindebből mi marad fenn a tanítást követő napokban, hónapokban és mi válik a felejtés martalékává. Ha érdekelnek ezek a kérdések és meghallgatnál egy nagyszerű előadást ezzel kapcsolatban, akkor az alábbi linken érhető el Dr. Racsmány Mihály (BME TTK): Miért a teszt a leghatékonyabb tanulási forma? című előadásának facebook eseménye.

5. Általános problémabejelentés
Az alábbi formon keresztül jelezheted a Képviselet számára, ha valamilyen általánosabb felmerülő problémád, esetleg kérdésed van a kialakult helyzetben! Hozzátennénk, hogy az akut problémákkal továbbiakban is érdemes a Képviseletet vagy az oktatókat keresni.