Aktuális híreink 2020. november 17.

Aktuális híreink röviden összefoglalva:

  1. Megérkeztek az ösztöndíj pályázatok előzetes eredményei
  2. Kar Kiváló Hallgatója ösztöndíj
  3. HK értékelő kérdőív
  4. Diákhitel törlesztési moratórium
  5. Álláslehetőség a TNG Technology Consultingnál
  6. Ujvári János diplomadíj pályázat
  7. HK ügyeleti idő távoktatás alatt is
1. Megérkeztek az ösztöndíj pályázatok előzetes eredményei
Kihirdetésre került a Közösségi ösztöndíj, a PikkÁsz újságíró ösztöndíj, a Jegyzetírói ösztöndíj és a Hangadó ösztöndíj előzetes eredménye, melyek megtekinthetők a honlapunkon.
Mindhárom pályázat esetén 2020. november 20. 12:00-ig van lehetőség felszólalni az előzetes eredmények ellen.
2. Kar Kiváló Hallgatója ösztöndíj
A Kar Kiváló Hallgatója kitüntetést a kiváló tanulmányi és egyéb szakmai, tudományos munkát végző hallgatók nyerhetik el. Az ösztöndíjat évente legfeljebb öt fő kaphatja meg. A pályázattal kapcsolatban a HK javaslata alapján a TTK Kari Tanácsa hoz döntést.
pályázati kiírás, a pályázáshoz szükséges adatlap és az adatkezelési tájékoztató elérhető a honlapunkon.
A leadás határideje: 2020. december 1. 12:00
3. HK értékelő kérdőív
Elmondanád a véleményedet a HK tevékenységéről? Nem vagy elégedett valamelyik eljárásunkkal vagy módszerünkkel? Tudod, hogyan lehetnénk eredményesebbek és hatékonyabbak?
Ha van mondanivalód, töltsd ki anonim kérdőívünket! Értékeld a munkánkat és mondd el az ötleteidet!
(A kérdőív kitöltését el tudod ismertetni Hangadó ösztöndíj pályázatban, amennyiben megadod a Neptun kódodat a megfelelő helyen.)
4. Diákhitel törlesztési moratórium
A Diákhitel Központ 2021. június 30-ig meghosszabbítja az általános hiteltörlesztési moratóriumot.
További információk a www.diakhitel.hu honlapon és a Diákhitel Központ Facebook oldalán.
5. Álláslehetőség a TNG Technology Consultingnál
“Sziasztok!
Vera vagyok, a BME-n tanultam fizikát és jelenleg egy német IT tanácsadó cégnél, a TNG Technology Consulting-nál dolgozom. Azért írok, mert éppen terjeszkedünk és indul a felvétel a most alapult budapesti csapatba!
A TNG egy technikai tanácsadó cég, itt a legtöbb “tanácsadó” ténylegesen programozik, nem csak tanácsokat ad. A cégnek fontos a magas technikai színvonal és ennek eléréséhez meg is adnak minden segítséget (cégen belüli és azon kívüli továbbképzések, belső tudásháló, könyvek, …). A budapesti csapatba pályakezdő, illetve junior kollégákat keresünk: az infót végzettség nem szükséges, a lényeg hogy valamilyen nyelven meglegyenek a programozási alapok és szívesen tanuljon az ember új technológiákat. Elvárás ezen kívül a munkaképes angol, illetve egy alapfokú német nyelvtudás plusz a hajlandóság a német fejlesztésére (ebben segítséget biztosítanak).
A hivatalos állásleírás is a további részletekkel itt érhető el.
Ha érdekel titeket a lehetőség vagy bármi kérdésetek lenne, e-mailben elértek a veronika.siska@tngtech.com címen – de természetesen közvetlenül is beküldhetitek a jelentkezéseteket online vagy e-mailben a work@tngtech.com címen.
Üdv, Vera”
6. Ujvári János diplomadíj pályázat
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a 2020/2021. tanév őszi félévében ismét meghirdeti az Ujvári János diplomadíj-pályázatot, melynek célja a szellemitulajdon-védelmi ismeretek növelése az alap- és mesterképzésben részt vevő végzős hallgatók körében.
A pályázaton való részvétel során a hallgatók értékes szakmai képzést kapnak térítésmentesen, valamint szakmai támogatást pályázati anyaguk elkészítéséhez. A legjobb pályázatok 250, 200 és 150 ezer forint értékű anyagi elismerésben részesülnek.
A jelentkezés határideje: 2020. december 2.
A pályázati anyagok leadásának határideje: 2021. március 28.
További információk és a pályázati kiírás ezen a linken találhatók.
7. HK ügyeleti idő távoktatás alatt is
A TTK HK a távoktatás ideje alatt is keddenként 19:00 – 20:00 között ügyeleti időt tart online Teams-en keresztül, a csoport elérhető a 41k5nql kóddal.
Forduljatok hozzánk bátran bármilyen kérdéssel, kéréssel, észrevétellel!