Aktuális híreink 2020. november 3.

Aktuális híreink röviden összefoglalva:
  1. Kiírásra került a Közösségi ösztöndíj pályázat
  2. Közéleti ösztöndíj előzetes eredmények
  3. Elérhető a 026-os Tanulmányi ösztöndíj felülvizsgálati kérelem a Neptunban
  4. WJSZ Őszi Iskola – Kvantumszámítások
  5. Fogadj örökbe egy HK-st! és állatkert látogatás
  6. Morgan Stanley események és gyakornoki program
  7. TTK HK fogadóóra
1. Kiírásra került a Közösségi ösztöndíj pályázat 
Kiírásra került a Közösségi ösztöndíj pályázat, a pályázati kiírás és az adatlap a TTK HK honlapján található. A leadási határidő november 9.
A PikkÁsz újságíró-, Hangadó- és Jegyzetírói ösztöndíjak is hamarosan kiírásra kerülnek, kövessétek figyelemmel a HK Facebook-oldalát és honlapját a friss információkért!
2. Közéleti ösztöndíj előzetes eredmények
Kihirdetésre került az októberi Közéleti ösztöndíj pályázat előzetes eredménye a TTK HK honlapján.
3. Elérhető a 026-os Tanulmányi ösztöndíj felülvizsgálati kérelem a Neptunban
Ezt a kérelmet akkor kell leadni, ha a harmadik havi tanulmányi ösztöndíjad összege nem felel meg az általad számítottnak. A leadási határidő 2020. november 19. 23:59.
A kérvények és kérelmek a Neptunban az Ügyintézés/Kérvények menüpont alatt találhatók.

4. WJSZ Őszi Iskola – Kvantumszámítások

Ha szeretnétek jobban megismerkedni a kvantum-számítástudomány világával, esetleg kipróbálni egy kvantumszámítógép programozását, akkor itt a lehetőség! November 6-7-én (péntek-szombat), a Wigner Jenő Szakkollégium Online Őszi Iskoláján mindezeket megtehetitek! Hallhattok többek között a kvantumszámítógép működéséről, működtetéséről, a titkosítás jövőjéről és a “kvantumfölényről” is.
További infókat a facebook eseményben és a WJSZ honlapon találtok, regisztálni pedig ezen form kitöltésével tudtok! Néhány program létszámkorlátos, ne maradjatok le!
5. Fogadj örökbe egy HK-st! és állatkert látogatás
Ha szeretnéd jobban megismerni a hallgatói képviselőket, érdekel, hogy mivel foglalkoznak, vagy csak kötetlenül beszélgetni támad kedved velünk, gyere el november 12-én az állatkertbe, és fogadj örökbe egy HK-st! A közös állatnézés után a kiválasztott HK-soddal az ő egyik jelenleg futó feladatán dolgozhattok együtt. Itt alkalmad nyílik belelátni egy képviselő átlagos napi teendőibe és rutinjaiba, majd ezután az általad választott képviselő feladatait átnézitek és közösen ötleteltek, vagy dolgoztok egy adott projekten. Érdemes úgy képviselőt választani, hogy olyan munkába láss bele általa, mely téged is érdekel.
Az örökbefogadásra nem vállalkozókat is nagy szeretettel várja a Rendezvényszervező Bizottság a közös állatnézésre! 🙂
Időpont: 2020. november 12. (egész nap, pontos kezdésről hamarosan jelentkezünk)
Helyszín: Budapesti Állatkert, 1146 Budapest, Állatkerti körút 6-12.
6. Morgan Stanley Virtuális Tech Nyílt nap
A Morgan Stanley több virtuális eseményt is fog tartani a közeljövőben, és gyakornoki programot is meghirdet. Az eseményekre regisztrálni kell, és a Zoom-on keresztül kerülnek megtartásra. Aki regisztrált, annak az esemény előtt egy nappal emailben küldik a részleteket.

7. TTK HK fogadóóra
A TTK HK keddenként 19:00 – 20:00 között online fogadóórákat tart Teams-en keresztül, a csoport elérhető a 41k5nql kóddal.

Forduljatok hozzánk bátran bármilyen kérdéssel, kéréssel, észrevétellel!