Aktuális híreink – 2021. január 23.

Aktuális híreink röviden összefoglalva:

  1. Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatok
  2. Pályázati lehetőség EU-n kívüli részképzésre
  3. Poszter és projekt videó verseny
  4. BME Fizikaverseny
  5. Ösztöndíj lehetőség St. Louis-ban (USA)
  6. ERASMUS+ pályázat

1. Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatok 

Kiírásra került a 2020/21. tanév tavaszi féléves Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázata.

Pályázni a Neptun rendszeren keresztül lehet a 917-es Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás kérvény leadásával és a szükséges igazolások kérvény mellékletként való feltöltésével. A régi pályázási felületen (ESZR) már nincs lehetőség pályázni.

Minden naprakész és hivatalos információ az Egyetemi Szociális Bizottság honlapján (http://ehk.bme.hu/eszb) elérhető, többek között az aktuális hírek, a pályázati kiírás és a hozzá tartozó igazoláslista a határidőkkel egyetemben, egyéb szükséges dokumentumok, illetve a pályázat hiánytalan leadását segítő GYIK.

Határidők:

a) Szociális alapú kollégiumi férőhely igénylés:

  • Leadási határidő: 2021. január 27. 23:59
  • Hiánypótlási határidő: 2021. február 1. 23:59

b) Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás:

  • Leadási határidő: 2021. február 11. 23:59
  • Hiánypótlási határidő: 2021. február 15. 23:59

Bármilyen pályázattal kapcsolatos kérdés vagy probléma esetén forduljatok a TTK HK szociális referenséhez a szoc@ttkhk.hu vagy szasz.marton@ttkhk.hu e-mail címre írt levélben!

2. Pályázati lehetőség EU-n kívüli részképzésre

BME NKI pályázatot hirdet Európán kívüli részképzésre a 2021/2022-es tanévre. A részképzési lehetőség jellemzően egy szemeszter (de akár egy teljes tanév) időtartamára biztosítja tandíjmentes tanulmányok folytatását a BME valamely partneregyetemén.

A pályázás folyamatát és további információkat (partneregyetemek, a részletes pályázati felhívást, stb.) az nki.bme.hu/europan-tuli-hallgatoi-reszkepzes honlapon találjátok.

Jelentkezési határidő: 2021. február 15. 23:59

3. Poszter és projekt videó verseny

Kapcsolódik a kutatási témád az okosotthonokhoz? Új megközelítéssel oldottál meg egy problémát otthonod okosítása során, ami mások számára is hasznos lehet? Mutasd be munkádat a konferencián! Megmutathatod munkádat az okosotthon piac legnagyobb képviselőinek, ráadásul értékes díjakat is nyerhetsz, ha a szakmai zsűri a legjobbnak ítéli meg a munkádat! A közönség szavazatai alapján pedig különdíjat is kaphatsz.

További részletekről a honlapunkon megosztott hírben olvashatsz.

4. BME Fizikaverseny

2021-ben visszatér a BME Fizikaverseny megújult formában, a régi lendülettel a Wigner Jenő Szakkollégium szervezésében!
Ha szereted a trükkösebb, gondolkodtató, mégis hosszú levezetések nélküli elméleti feladatokat, vagy éppen kísérletezni lenne kedved, itt a helyed!

Három kategóriában lehet indulni: Fizikus Problémamegoldó, Nem Fizikus Problémamegoldó, és Kísérleti.
A Problémamegoldó kategóriáknál 2021. 02. 01. 12:00-kor kapjátok meg a feladatlapot, amelynek megoldására és beküldésére 24 órátok van.
A Kísérleti kategória esetében egy videót kell készíteni, melyben az általatok választott kísérletet és jelenséget szóban és vizuálisan bemutatjátok, és a kísérletet röviden írásban is dokumentáljátok. Ezeket 2021. 01. 26. 12:00 és 2021. 02. 02. 12:00 között várjuk.

További információkért kövesd figyelemmel a Fizikaverseny Facebook-eseményét, illetve a wjsz.bme.hu/BME_Fizikaverseny/ honlapot!

5. Ösztöndíj lehetőség St. Louis-ban (USA)

A Washington University in St. Louis (WashU) egy amerikai elit magánegyetem, és Msc illetve PhD képzésre vár külföldi jelentkezőket, preferáltan partner egyetemekről (a BME 15 évig volt az), de máshonnan is. Párhuzamosan szükséges felvételt nyerni az egyetemi képzésre, és a tandíj illetve megélhetés fedezését biztosító McDonnel programra. Az itt végzettek a világ elit szűk köréhez tartoznak, és a későbbiekben is jellemezően tartják a kapcsolatot, és hoznak létre közös projekteket.

Az érdeklődőket a WashU-n dolgozó magyar professzor (prof. Kovács Sándor) szívesen segíti a jelentkezésben és pályázásban ( sjk@wuphys.wustl.edu)!

Jelentkezni a https://mcdonnell.wustl.edu/apply/ honlapon lehet, a jelentkezési határidő 2021. január 31.

6. ERASMUS+ pályázat

Meghirdetésre került a 2021/2022-es tanévre szóló ERASMUS+ pályázat.
pályázati felhívást és a pályázáshoz szükséges információkat megtaláljátok az egyetem honlapján.

A pályázat leadási határideje: 2021. február 07. 22:00.