Kollégiumi Felvételi Pályázat Előzetes Tájékoztató

A 2020/21 tavaszi félév kollégiumi férőhely pályázatról olvashattok a következőkben:

A BME kollégiumai további fenntartói utasításig nem nyitnak ki teljes kapacitással. A tavaszi félévben csak az foglalhat el kollégiumi férőhelyet, aki a rendes eljárásban és a rektori lakhatási kérvény alapján is jogosult férőhelyre. Tehát a KEFIR-ben leadott pályázaton felül a rektori lakhatási kérvényt is szükséges benyújtani. Várólistára került hallgató rektori lakhatási kérvénye nem kerül elbírálásra. Csupán a végleges eredményben férőhelyet nyert hallgatók kerülnek elhelyezésre a kollégiumokban.

Pályázati időpontok:

A rendes férőhelypályázat az alábbi időpontok alapján fog zajlani:

  • jelentkezés kezdete: január 27. 18:00
  • jelentkezés vége: február 2. 23:59
  • előzetes eredmény: február 5. 20:00
  • felszólalás előzetes eredmény ellen: február 7. 23:59
  • végleges eredmény: február 8. 14:00

A rektori lakhatási kérvényt várhatóan a Neptun rendszerben kell majd leadni február 3-5. között. A tavalyi minta itt megtalálható, várhatóan a tavaszi félévben is hasonló alapon lehet majd a kérelmet leadni. Pontos információkkal a későbbiekben jelentkezünk, a linkelt dokumentum is tájékoztató jellegű.

A tavaszi félévben csak a Kármán Tódor (KTK) és Schönherz Kollégiumokban (SCH) lesz lehetőség lakni, amíg egy későbbi kormányzati és fenntartói döntés máshogy nem rendelkezik a kollégiumok nyitásával kapcsolatban. Amennyiben lehetőség lesz a kollégiumokba visszaköltözni, a hallgatók egy új szobabeosztás szerint saját kollégiumaikba visszakerülnek. Azok a hallgatók is, akik a mostani időszakban nem költözhettek be a kollégiumba, vagy nem is adtak le kérelmet a lakhatásra.

Az őszi rektori lakhatási engedéllyel kollégiumokban lakóknak januárban továbbra is van lehetősége kiköltözni.

A februári kiköltözéssel kapcsolatban a holnapi napon várható részletes tájékoztató.

Aki a tavaszi félévre felvételt nyert a rektori lakhatási kérvény alapján, annak az alábbi időpontok alapján van lehetősége át- illetve beköltözni:

  • átköltözés: a lakhatási kérelem pozitív elbírálásáról való értesülést követő második munkanapon, legkorábban február 9-től
  • beköltözés: a lakhatási kérelem pozitív elbírálásáról való értesülést követő második munkanapon,  legkorábban február 10-től

A Felvételi Szabályzat, illetve pályázati felhívás hamarosan elérhető lesz. Kövessétek figyelemmel az EHK és KHK-k információs csatornáit.