Aktuális híreink – 2021. november 2.


Aktuális híreink röviden összefoglalva:

  1. Kvantumgenerátor előadások
  2. TTK Bál
  3. Matematikus est
  4. I. Széchenyi Egyetemi Tenisz Kupa

1. Kvantumgenerátor előadások

A legtöbb hallgatónak a kvantum szó általában a tantárgyat jelenti, a nehéz zh-kat és a vizsgára tanulást. Ebben viszont segítségetekre lehet a Kvantumgenerátor, ahol számos kidolgozott jegyzetet, megoldott zh- és vizsgapéldát találhattok minden tárgyból (matematikán és fizikán; BSc-n és MSc-n egyarány, valamint a Kogni MSc-n is egyre több), amelyhez jelenleg van feltöltve anyag.

Ennek használatára két program keretén belül szeretnénk felhívni a figyelmeteket, melyeken megismerkedhettek a kvantum használatával, a jegyzetek feltöltésének módjával és a regisztráció menetével.

Várunk titeket november 3-án a T606-os terembe közös jegyzetfeltöltésre, majd november 9-én a H607-es terembe használati bemutatóra és regisztrációra!


2. TTK Bál

Egy év kihagyás után ismételten megrendezésre kerül a TTK Bál. A hagyományokhoz híven ezen a bálon kerül sor a Gólyatáncra, a Felezőköszöntésre és a Gyűrűavatásra.

Időpont: 2021. november 25.
Helyszín: BME I épület (Magyar Tudósok Körútja 2.)

Programterv és fellépők:
19:00 – Kapunyitás
19:45 – 20:45 Vacsora
20:45 – 22:15 Gólyatánc, Felezőköszöntés, Gyűrűavatás
22:15 – 23:45 Cascade Music Jam
23:45 – 00:30 Tombolahúzás, Bálkirály és Bálkirálynő választás
00:30 – 03:30 DJ BB

Jegyinformációk:
Jegyet a bmejegy.hu oldalon keresztül tudtok vásárolni hamarosan.

A Bál Facebook eseményét itt találjátok.


3. Matematikus est

Sok szeretettel várunk Benneteket az idén 8. alkalommal megrendezendő Matematikus Esten!

A rendezvény fő célja, hogy lehetőséget biztosítson matematikus hallgatók és tanáraik közötti jó hangulatú, kötetlen beszélgetésre, elszakadva a tanórák formalitásaitól.
Az összejövetel időpontja 2021. november 15. (hétfő) 19:00, szokás szerint a TDK előtti este. (Azaz másnap nem lesz tanítás.)
A helyszín 1114 Budapest, Kosztolányi Dezső tér – Bukarest u., Tranzit Art Café & Bistro.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lesz vetélkedő, melynek során 6-7 fős tanár- és diákcsapatok mérik össze tudásukat, matekhoz valamennyire kapcsolódó, reményeink szerint vicces feladatok megoldásában.


4. I. Széchenyi Egyetemi Tenisz Kupa

December 4-5-én egyetemi hallgatói, oktatói, dolgozói szabadidősport jellegű teniszversenyt szervez a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a Budapesti Egyetemi – Főiskolai Sportszövetséggel (BEFS) és a Magyar Tenisz Szövetséggel közösen.

A versenykiírást itt, a Kupa Facebook eseményét pedig itt találjátok.