Aktuális híreink – 2021. október 26.


Aktuális híreink röviden összefoglalva:

  1. Tanulmányi ösztöndíj felülvizsgálati kérelem
  2. TTK Bál 2021
  3. Kvantumgenerátor
  4. Gólyatábori képvetítés
  5. MSCI Virtual Open Day

1. Tanulmányi ösztöndíj felülvizsgálati kérelem

Már elérhető a Neptunban a 026 – Tanulmányi ösztöndíj felülvizsgálati kérelem. A kérvény november 7. 23:59-ig adható le.
Amennyiben úgy vélitek, hogy hibásan lett meghatározva a 2021/22/1 félévi ösztöndíjatok, abban az esetben (indoklással együtt) ezzel a kérvénnyel kérhetitek a felülvizsgálatot.


2. TTK Bál 2021

Egy év kihagyás után idén újra megrendezésre kerül a TTK Gólyabál, Felezőbál és Gyűrűavató Bál!

Helyszín: BME I Épület (Budapest 1117, Magyar Tudósok Körútja 2.)
Időpont: 2021. november 25. 19:00

További részleteket (programterv, fellépők, stb.) találhattok hamarosan a Bál Facebook eseményénél.


3. Kvantumgenerátor

Kedves Kvantum-felhasználók!

Kvantumgenerátort hallgatók üzemeltetik hallgatók számára. Közös célunk, hogy minél több tantárgy esetében minél több segédanyag (jegyzet, ZH, kis ZH, vizsga, mindenféle beadandó) álljon rendelkezésre azok számára, akik a jövőben el fogják végezni a TTK-t, hiszen ezzel meg tudjuk könnyíteni a felkészülésüket. A korábbi pár félévben (részben a koronavírus miatt) rengeteg ilyen anyag került hozzátok.

Emiatt szeretnénk megkérni Titeket, hogy ha rendelkezésre áll bármiféle segédanyag a jövő TTK-sai számára, amit szívesen megosztanál velük (az előbb felsoroltak közül bármelyik), akkor azt töltsétek fel a Kvantumgenerátorra. A felöltéshez semmiféle extra jogosultságra vagy oktatói nyilatkozatra nincs szükség. A honlapon a bejelentkezés után szakok szerinti felbontásban találod meg a tantárgyakat.

Amennyiben még nem regisztráltál, de szeretnél, az alábbi form kitöltésével van rá lehetőséged.


4. Gólyatábori képvetítés

Kedves Gólyák!

Így a félév közepe felé lehet páran már vágyakozva gondoltok vissza a Gólyatábor hangulatára. Most itt a lehetőség, hogy felidézzétek, milyen volt az első egyetemi közösségi programotok, ugyanis a TTK Hallgatói Képviselete vetítést fog tartani a Gólyatáborban készült képekből!

A vetítés tervezett időpontja és helyszíne: 2021. október 28. 16:00, KTK 009-es terem

A vetítés Facebook eseményét itt találjátok.

Várunk mindenkit, aki kicsit újra szeretné élni a Gólyatábori emlékeit!


5.  MSCI Virtual Open Day

2021. november 12-én újra megrendezésre kerül az MSCI Open Day. Az elmúlt alkalmak után újra lehetőség nyílik a hallgatóknak, hogy betekintést nyerhessenek a cégen keresztül a pénzügyi világba.

A diákoknak először az ügyvezető igazgató és a HR vezető mutatja be a céget, majd lehetőségük lesz a többi ott dolgozótól is hallani a különböző területek feladatairól, a pénzügyi terület karrierlehetőségeiről, a hibrid munkavégzés előnyeiről. Emellett, az esemény előtt, alatt és után is feltehetik kérdéseiket.

Az esemény meghívóját itt találjátok.